Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΚΠΑ για Σχολή Ευελπίδων: Πενήντα χρόνια μετά, αναβιώνει το πνεύμα του χουντικού Οργανισμού του Βασιλικού Διατάγματος 318 του 1968


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιούλιος, 2018 - 11:08 | Στην Κατηγορία:

Καταγγελία της Κίνηνης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης

Στις 30 Μαΐου 2018 δημοσιεύθηκε ο νέος Οργανισμός της Σχολής Ευελπίδων [βλ. 1]. Ο Οργανισμός περιλαμβάνει διατάξεις αντισυνταγματικές, αντιακαδημαϊκές και μη σύννομες, καθώς καταργεί την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού των καθηγητών της Σχολής, υποβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών και ουσιαστικά θέτει την Σχολή εκτός του θεσμικού πλαισίου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας.

Ο Οργανισμός, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος ΔΕΠ της Σχολής Ευελπίδων, είναι ασύμβατος με τον ίδιο τον ν. 3187/2003 (περί ΑΣΕΙ) και στην πράξη προωθεί  απροκάλυπτα διαδικασίες άλλων εποχών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ενδεικτικά τις εξής διατάξεις:

Θέματα ελευθερίας της έρευνας.
…………………………………………………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΕΔΩ

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα