Το κουδούνι χτύπησε προχθές, την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στο 6ο, 12ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών καλωσορίζοντας τα 180 προσφυγόπουλα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ, τα οποία αν και καθυστερημένα κάθισαν στα θρανία για πρώτη φορά.
Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μαζί με τους γονείς και τους μαθητές υποδέχτηκαν σε θερμό κλίμα τα προσφυγόπουλα. Πιο συγκεκριμένα, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές μοίρασαν στα προσφυγόπουλα μπαλόνια και πολλά χαμόγελα ενώ στο Μουσικό Σχολείο Σερρών οι γονείς προσέφεραν γλυκίσματα.
Από τη μεριά μας καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία της πόλης μας και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο. Πιστεύουμε ότι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου, του 6ου , 12ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου θα καλωσορίσουν και θα αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, όπως ακριβώς συνέβη λίγους μήνες πριν και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο όταν τέσσερα προσφυγόπουλα πρωτομπήκαν στις σχολικές αίθουσες.
Να γίνουν τα σχολεία μας μια ανοιχτή αγκαλιά αλληλεγγύης
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Σέρρες, 7-4-2017
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ