Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ξύλο σε σχολείο του Βόλου - Γονείς επιχείρησαν να σπάσουν κατάληψη


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 11:11 | Στην Κατηγορία:

Ξύλο ανάμεσα σε ομάδα γονέων μαθητών και μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγριάς, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη του σχολείου.

Γονείς που επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο στην αυλόπορτα, συγκρούστηκαν με μαθητές που αντέδρασαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν γροθιές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 7 περίπου χθες το πρωί. Το ΓΕΛ Αγριάς βρέθηκε προχθές σε κατάληψη. Αφορμή αποτέλεσε η ποινή της αποβολής που επιβλήθηκε από το διευθυντή του σχολείου σε δύο μαθητές. Τα ακριβή αίτια της αποβολής δεν έχουν γίνει γνωστά. Άλλες πληροφορίες λένε ότι οι δύο μαθητές χτύπησαν συμμαθητή τους, άλλες ότι οι αποβληθέντες είχαν βάλει ραδιόφωνο μέσα στην τάξη και προκαλούσαν αναταραχή. Σε κάθε περίπτωση, η αποβολή των δύο μαθητών θεωρήθηκε άδικη από μερίδα συμμαθητών τους που προχθές προχώρησαν σε κατάληψη.

Το λουκέτο θα παρέμενε κλειδωμένο και χθες. Τρεις μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μεταβεί από νωρίς στο σχολείο και είχαν κλείσει την αυλόπορτα με αλυσίδα και λουκέτο.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, βρέθηκαν έξω από το κλειδωμένο προαύλιο για να πείσουν τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη. Οι μαθητές φαίνεται ότι ήταν ανένδοτοι. Τότε γονείς επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο. Ακολούθησε συμπλοκή. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων φέρεται σύμφωνα με δηλώσεις του να δέχθηκε επίθεση με γροθιά στη μύτη του που «έλυσε» και στα πλευρά.

Πληροφορίες από άλλους γονείς μαθητών κάνουν λόγο ότι γονέας ήταν εκείνος που επιτέθηκε στους μαθητές, χτύπησε έναν στη μύτη με αποτέλεσμα να ματώσει.

Τελικώς οι γονείς φαίνεται ότι κατάφεραν να σπάσουν το λουκέτο και να ανοίξουν την αυλόπορτα. Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί, οπότε και πήγε στο σχολείο η υπεύθυνη του κυλικείου, ενημέρωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί για μάθημα.

Αίτημα να βγει η αυλόπορτα για να εμποδιστεί η κατάληψη!

Ερωτηθείς ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου για τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το Γενικό Λύκειο Αγριάς, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «δεν ήμουν μπροστά, δεν είδα τίποτα». «Εγώ όταν πήγα στο σχολείο, είδα ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή», είπε.

Ο ίδιος όμως, νωρίτερα το πρωί, είχε απευθύνει αίτημα στο Πολυδύναμο Τμήμα Αγριάς, να στείλει συνεργείο ο Δήμος Βόλου για να βγάλει την αυλόπορτα, ώστε να μην μπορέσουν να κάνουν κατάληψη οι μαθητές.

Το αίτημα, ο προϊστάμενος του τμήματος Νίκος Μαγγίτσης, μετέφερε στους πολιτικούς προϊσταμένους του. Έλαβε την απάντηση ότι ο Δήμος Βόλου φροντίζει για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία κι όχι για θέματα που άπτονται της εσωτερικής λειτουργίας των σχολείων και της ασφάλειας των σχολείων. Το αίτημα απορρίφθηκε.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Έκλεψαν υπολογιστές από σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό συνέβη το Πάσχα, ενώ το υλικό αντικαταστάθηκε, σύμφωνα με τον Δήμο Θέρμης

Νεοναζί εισέβαλαν σε σχολείο στην Καλλιθέα και το βανδάλισαν την Πρωτομαγιά

"Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί" αναφέρουν οι καθηγητές της περιοχής