Thumbnail
Αναλυτική ανακοίνωση

Για το "ατυχές", όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό της πτώσης ανεμιστήρα οροφής πάνω σε μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, μέσα στην τάξη τους, εξέδωσε ανακοίνωση η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι "οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων."

Και συνεχίζει: "Πρόκειται για αιτήματα συντήρησης των κτιριακών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, τα οποία διαβιβάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τα οποία μπαίνουν σε έναν ετήσιο προγραμματισμό, διαθέτοντας τα σχετικά κονδύλια. Επιπλέον, τα αιτήματα αυτά μπορεί να διαβιβάζονται στις Σχολικές Επιτροπές όταν αφορούν μικροεπεμβάσεις και μικροεπισκευές, καθώς και σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι Σχολικές Επιτροπές διαθέτουν αντίστοιχα κονδύλια."

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει:

"Στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους. Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018. Στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο για να πραγματοποιήσουν αυτοψία."

Και συμπληρώνει:

"Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το οποίο λειτούργησε κανονικά."

"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλειας και της συντήρησης των 133 σχολικών μονάδων που εμπίπτουν στα διοικητικά του όρια με απόλυτη σοβαρότητα", σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση του Κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο Κολούμπια
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
Δεν φταίνε οι ανεξέλεγκτες και βίαιες εκδηλώσεις της απόγνωσης και του πανικού που αισθάνονται τα παιδιά μπροστά σ’ ένα μέλλον που ξέρουν ότι δεν...
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο