Thumbnail
Τα επεισόδια είναι απαράδεκτα. Πιστεύω ότι σήμερα δε θα συνεχιστούν και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, όπου την περασμένη Παρασκευή αλλά και χθες σημειώθηκε ένταση, λόγω αντίδρασης ατόμων από τον χώρο της ακροδεξιάς στη φοίτηση προσφυγόπουλων στη συγκεκριμένη ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων), διατύπωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

"Τα επεισόδια είναι απαράδεκτα. Πιστεύω ότι σήμερα δε θα συνεχιστούν και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση" είπε ο κ.Ανανιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ενώ σε ό,τι αφορά ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, που καλεί σε αποχή των μαθητών, διευκρίνισε ότι δεν φέρει υπογραφές και ονοματεπώνυμα, αλλά υπάρχει η αναφορά "διοικητικό συμβούλιο". "Η αποχή μαθητών και χθες και σήμερα είναι περίπου στο 30%, αλλά σε αυτό το ποσοστό περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις των ιώσεων και των ασθενειών. Πιστεύω ότι και αυτό σιγά σιγά θα ομαλοποιηθεί και οι γονείς θα στέλνουν κανονικά τα παιδιά τους στο σχολείο" πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των τοπικών αρχών και την έκδοση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου ψηφίσματος που καταδικάζει τα επεισόδια ο κ.Ανανιάδης είπε: "Θα μπορούσαν να είναι παρόντες και ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην υποδοχή των παιδιών, για να δείξουν ότι όντως υποδέχονται τα παιδιά και κάνουν πράξη αυτή την απόφαση που πήραν στο δημοτικό συμβούλιο". Όπως διευκρίνισε, σε άλλους δήμους όπου λειτούργησαν ΔΥΕΠ υπήρχε παρουσία από την πλευρά των δήμων, "συμμετείχε και ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην υποδοχή των παιδιών".

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης σημείωσε ότι, εκτός από τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο και στον Προφήτη, δεν υπήρξαν προβλήματα στα σχολεία όπου λειτούργησαν ΔΥΕΠ. Στην Κεντρική Μακεδονία, όπως είπε, αυτή τη στιγμή φοιτούν περίπου 350 μαθητές δημοτικού σχολείου και 100 Γυμνασίου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η ένταξη σε ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο παιδιών προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας της Βέροιας.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την καθυστέρηση που υπήρξε στην έναρξη του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων, ο κ.Ανανιάδης είπε πως ένα πρόβλημα, το οποίο σχετιζόταν με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, ξεπεράστηκε με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή. "Θα ξεκινήσει πιλοτικά για 10.000 γεύματα, θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις η κυρία Φωτίου. Έχουμε κάνει την επιλογή των σχολείων για την πρώτη φάση, τα 10.000 γεύματα. Είναι για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, για όλους τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα