Thumbnail
Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), Αχιλλέας Ζαπράνης, προκειμένου να  τον ενημερώσει  για τα περιστατικά που σημειώθηκαν χθες και προχθές  πανεπιστημίου και να εκφράσει την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση.

«Η μήνυση θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ενημέρωσα τον εισαγγελέα για τις προθέσεις μου. Θα γίνει μία προκαταρτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φυσικά θα κατατεθεί μήνυση και με ενημέρωσαν επίσης ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη από την πλευρά της εισαγγελίας», αναφέρει στο thestival.gr ο κ. Ζαπράνης.

Η κίνηση αυτή του πρύτανη έρχεται δύο ημέρες μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου πραγματοποιούνταν Συνέδριο με θέμα «Διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος και της ανθρωπιστικής κρίσης - Διάλογος για τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας». Τα άτομα φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό, προσπαθώντας να διακόψουν το Συνέδριο, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στους τοίχους της αίθουσας με σπρέι. Αποχωρώντας έριξαν φέιγ φολάν με συνθήματα σε χώρους του πανεπιστημίου.

Χθες επικράτησε ένταση, όταν φοιτητές ζήτησαν από παρευρισκόμενους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από αστυνομικούς που φρουρούσαν αίθουσα του Πανεπιστημίου, ενώ έγιναν και καταγγελίες πως ζητούσαν επίδειξη πάσο (!) από φοιτητές.

Αστυνομικές δυνάμεις ακολουθώντας τις οδηγίες του πρύτανη του ιδρύματος, Αχιλλέα Ζαπράνη, ζήτησαν από τους φοιτητές να αποχωρήσουν.

Οι φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο του πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φοιτητές ζήτησαν να αποχωρήσει η Αστυνομία από το χώρο του πανεπιστημίου και κατόπιν τούτου θα επέτρεπαν την είσοδο στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ.

Μετά την αποχώρηση της Αστυνομίας οι φοιτητές άνοιξαν την είσοδο.

«Είναι δυνατόν να αποφασίζουν 30 άτομα να κλείσουν την είσοδο του πανεπιστημίου, να υβρίζουν αστυνομικούς, να μην αφήνουν  τον πρύτανη να μπει μέσα και αυτά να είναι ανεκτά; Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν είναι νόμιμα», λέει χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, για το περιστατικό.

Πηγή: thestival.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα