Thumbnail
Η κινητοποίηση, φέρνει και εντάσεις αλλά και λύσεις.

Το δημοτικό σχολείο της Νέας Μανωλάδας παραμένει κλειστό με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ από Δευτέρα οι μαθητές θα κάνουν μάθημα, καιρού επιτρέποντος, στο δρόμο εκτός σχολείου.

Χθες και ενώ είχαν αποχωρήσει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας που κάλυψαν την κατάληψη του σχολείου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Πάνος Μπράμος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αρβανιτάκης, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο διευθυντής του σχολείου κ. Διονύσης Κυπριώτης,σύσσωμο του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και αρκετοί γονείς  είχαν μια εποικοδομητική ημίωρη συζήτηση στο γραφείο των δασκάλων.

Ένταση μεταξύ Μπράμου-Ναμπίλ

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συζήτησης -ενημέρωσης δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη κ. Πάνου Μπράμου και του δημάρχου, Ανδραβίδας Κυλλήνης σχετικά με τις αρμοδιότητες του δήμου στα κτίρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά σύντομα οι τόνοι έπεσαν με τους δύο άνδρες να σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα και να συμφωνούν για τις επόμενες κινήσεις, αφού το ενδιαφέρον τους για το δημοτικό σχολείο είναι κοινό. Έτσι θα οριστούν τις αμέσως επόμενες μέρες συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ και  στελέχη της εταιρείας, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης θα βρίσκεται στην Ηλεία και θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη Νέα Μανωλάδα.

Ακόμη συμφωνήθηκε-κάτι που ζητήθηκε εντόνως από το μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ανδρέα Σπατιώτη-να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να αντικατασταθούν τα μουχλιασμένα και επικίνδυνα προκάτ  με τελευταίου τύπου προκάτ, ώστε να συνεχισθεί η εκπαίδευση των περίπου 80 μαθητών. Η αντικατάσταση είναι κάτι που επείγει γιατί διαφορετικά ο σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος να αποφασίσει την επαναλειτουργία του σχολείου και μάλιστα μαθήματα θα γίνονται στο πεζοδρόμιο!

Έκκληση Μπράμου

Στη συνέχεια ο κ. Πάνος Μπράμος , που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το σχολείο και γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος,  αφού ξεναγήθηκε για άλλη μια φορά στις σάπιες αίθουσες  που κάνουν μάθημα τα παιδιά, δήλωσε: «Το στελεχιακό δυναμικό του σχολείου αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και για τις δράσεις και για την Παιδεία και για την συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι , και είναι ντροπή να βρίσκεται σε αυτές τις αίθουσες μετά από τόσα χρόνια. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε συνολικά, να ενώσουμε δυνάμεις και να πάμε στην Αθήνα στην ΚτΥπ ΑΕ ώστε να διεκδικήσουμε την εφαρμογή  της μελέτης και σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι μηχανικοί του υπουργείου, να μας υποδείξουν τις ενδεδειγμένες λύσεις ώστε να αρθεί αυτό το πρόβλημα. Σε αυτή την κινητοποίηση προεξάρχων θα είναι ο Δήμος και βεβαίως και όλοι οι υπόλοιποι βοηθητικά θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Το χρονοδιάγραμμα θα το ορίσει ο δήμος με βάση τις συναντήσεις και επαφές που θα οριστούν στην Αθήνα, όμως άμεσα θα πρέπει να γίνει η αντικατάσταση των  αιθουσών και κάνουμε έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας και το Υποδομών να υπάρξει άμεση ανταπόκριση »

Ενέργειες Ναμπίλ

Ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ από την ημέρα που ανέλαβε δήμαρχος,  έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για να βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα αλλά το τέρας της γραφειοκρατίας είναι ισχυρότερο. Στις 13 Φεβρουαρίου 2017 ο κ. Ναμπίλ απέστειλε προς τον υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη έγγραφο με το οποίο τον καλεί να βοηθήσει «ώστε οι ΚτΥπ άμεσα ολοκληρώσουν τις υπόλοιπες διαδικασίες (σύνταξη μελετών, αναθεώρηση άδειας δόμησης, σύνταξη τευχών δημοπράτησης ) ώστε να υπάρχει ωριμότητα φακέλου του έργου ώστε να ενταχθεί σε μελλοντικά προγράμματα χρηματοδότησης».

«Ολιγωρία»

Στην κινητοποίηση παρών και ο  δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ Νεόφυτος Παπαδόπουλος ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι υπάρχει ολιγωρία από πλευράς δημοτικής αρχής και από πλευράς δημάρχου. Δεν νοείται η Περιφέρεια να έχει πληροφορήσει εδώ και ένα χρόνο την δημοτική αρχή με έγγραφο από τον Φεβρουάριο 2016 και να προτρέπει να σκύψουν να δούνε το πρόβλημα που υπάρχει από τον σεισμό του 2008 και να μην έχουν φροντίσει να επιλύσουν το θέμα»

Σύσσωμοι οι κάτοικοι

Στην χθεσινή πρώτη μέρα κινητοποίησης ήταν εκτός από δημοτικούς συμβούλους (Ανδρέας Χαμουζάς, Ανδρέας Μίγκος, Λάμπης Δημόπουλος, Αντώνης Τζιτζογλάκης) παρόντες πολλοί κάτοικοι της Ν. Μανωλάδας, οι εφημέριοι των δύο ναών του χωριού, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ελπίζω»,  , δάσκαλοι και πολλά παιδιά με πανώ διαμαρτυρίας στα χέρια.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petroyniass.jpg
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους
Μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια που χάρισε 15.000 βαθμούς ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για 7η φορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους...
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους