Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

«Το 2019-2020, θα φτάσουμε τα 500.000 σχολικά γεύματα»


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουάριος, 2018 - 14:50 | Στην Κατηγορία:

Τι δήλωσε η Θεανώ Φωτίου

Στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων με νοητική υστέρηση στον Ταύρο παραβρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Φωτίου εξέφρασε την ικανοποίησή της, λέγοντας: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σε έναν τόσο ωραίο χώρο με μεγάλες δυνατότητες να φιλοξενήσει τα παιδιά μας. Το πρόβλημά μας ως Πολιτεία είναι πως θα καταφέρουμε να εντάξουμε όλα τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία και την εργασία. Αυτή είναι και η αγωνία των γονιών. Τι θα γίνουν τα παιδιά τους, όταν οι ίδιοι μεγαλώσουν».

«Σε αυτό το κεντρικό ερώτημα»- είπε -«έχουμε δύο προτάσεις. Η μία είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δηλαδή ανά τρία, ανά τέσσερα, τα παιδιά να μπορούν να ζουν με μία μικρή βοήθεια και η άλλη είναι η εργασία».

«Όταν ξεκινήσαμε τα σχολικά γεύματα στο Πέραμα, στο τέλος του 2015, ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης) μαγείρευαν για 4.000 παιδιά του Δημοτικού και τους δασκάλους τους. Το 30% των εργαζομένων στις ΚΟΙΣΠΕ είναι παιδιά με νοητική υστέρηση, πρώην φυλακισμένοι, πρώην τοξικοεξαρτημένοι, κλπ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που παίρνουν. Είναι ότι νιώθουν ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι, στην αρχή του προγράμματος, έρχονταν κάθε πρωί στο γραφείο μου δύο παιδιά από ΚΟΙΣΠΕ, για να δοκιμάσω το φαγητό, που είχαν μαγειρέψει. Σταματούσα, λοιπόν ό,τι έκανα, για να δοκιμάσω. Και σας εγγυώμαι ότι ήταν το καλύτερο φαγητό που έχω φάει. Γιατί οι ΚΟΙΣΠΕ κάνουν εξαιρετικό φαγητό» σχολίασε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα πιο ενθαρρυντικό για την ίδια, προκειμένου να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα, από αυτά τα δύο παιδιά.

«Σήμερα, έχουμε φτάσει τα 130.000 σχολικά γεύματα σε όλη την Ελλάδα. Και την επόμενη χρονιά, το 2019-2020, θα φτάσουμε τα 500.000 σχολικά γεύματα. Και ελπίζω ότι πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση θα μαγειρεύουν εξαιρετικά γεύματα για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων» υπογράμμισε.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Φωτίου για υιοθεσία: Ο στόχος μας είναι κανένα παιδί σε ίδρυμα

Συνεχίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας

"Το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία το περιμένει η ελληνική κοινωνία"

Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

Τρία νέα κτίρια στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας

Οι προσφερόμενες υπηρεσίας θα είναι δωρεάν και θα καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση των 6.600.000 ευρώ του υπουργείου Εργασίας για προγράμματα αποϊδρυματοποίησης