Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Καταγγέλλουν τον αντιπρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για ιταμή και απρόκλητη επίθεση σε συνδικαλιστές


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Μάρτιος, 2018 - 18:37 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος Υπαλλήλων ΚΥ Υπουργείου Παιδείας και Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας

ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με ομόφωνη απόφασή του,  καταγγέλλει  την ιταμή και απρόκλητη επίθεση του κ. Γεωργόπουλου Πανάγου, συνεργάτη του Υπουργού και άρτι τοποθετηθέντος Αντιπροέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Κ. Κοτζαμπασάκη, την Παρασκευή 16/3/18, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στον χώρο του Υπουργείου.

Ο κ. Γεωργόπουλος έχοντας προφανώς αναλάβει να περιφρουρεί τον περιβάλλοντα χώρο για να αποτρέψει τυχόν είσοδο των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο και κατάληψή του, βλέποντας τον πρόεδρο Κ. Κοτζαμπασάκη και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων της Κ.Υ. (και   εκπρόσωπο ΔΑΣ)  στη δυτική είσοδο του κτηρίου, επετέθη στον πρόεδρο φραστικά με ακατονόμαστες απειλές και ύβρεις, υπερβαίνοντας κάθε όριο ευπρέπειας.

Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή σχετίζεται με την βαθύτερη επιθυμία ορισμένων συνεργατών της Ηγεσίας να μην βρίσκονται οι συνδικαλιστές στον χώρο του Υπουργείου κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων ώστε να μην γίνονται μάρτυρες των γεγονότων.

Ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του  (βιογραφικά υποψηφίων  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της Α΄ Πειραιά, 2012) «…εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση σε συνθήκες αναπλήρωσης, ωρομισθίας, επιδομάτων ΟΑΕΔ, συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ανασφάλειας, κουτσουρεμένων ενσήμων, καταπάτησης συμβάσεων και άγχους. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και με αφορμή τις εκλογές, παλεύει με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για να ξαναδιαβαστεί η πολιτική αλφαβήτα ξεκινώντας από το άλφα: Αγώνας, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Αξιοκρατία, Ανατροπή…» ξέχασε εύκολα όσα υποστήριζε στο παρελθόν και στάθηκε απέναντι τόσο στους διαδηλωτές, εκπαιδευτικούς που διεκδικούν όσα αυτός κάποτε υποστήριζε αλλά και στους συνδικαλιστές της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθώντας να τους εκφοβίσει και να τους φιμώσει.

Επισημαίνουμε δε τον εντελώς απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Αγγελόπουλο. Εν αντιθέσει με αυτόν, ο Σύλλογος εκτιμά την αξιοπρεπή στάση του κ.Γενικού και θα διαφυλάξει το επίπεδο του δημόσιου λόγου επιλέγοντας να μην αναφέρει τις προσβλητικές φράσεις του κ. Γεωργόπουλου.

Ελπίζουμε ο υπουργός να καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των εργαζομένων του Υπουργείου μας -συνδικαλιστών και μη- από αήθεις νοοτροπίες και συμπεριφορές

Κύριε Υπουργέ,

Οι «κερκόπορτες», που τόσο φοβάστε, δεν ανοίγονται από τους υπαλλήλους, αλλά «εκ των έσω», βάσει των πολιτικών που εφαρμόζονται και των συμπεριφορών που επιδεικνύονται.

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΣΕΔΙΕΚ: Επιστολή διαμαρτυρίας- Πλήρης αδιαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτών ΙΕΚ με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα

Επιστολή διαμαρτυρίας που έχουμε αποστείλει κατεπειγόντως στο Υπουργείο Παιδείας και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. σχετικά με την πλήρη αδιαφάνεια στις προσλήψεις Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ

Οι αποδοχές του προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Καθορίζεται με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας τα παρακάτω: