Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Καταγγέλλουν τη δίωξη συνδικαλιστή γονιού


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 13:22 | Στην Κατηγορία:

Στο μουσικό σχολείο Τρίπολης

Σε δίκη παραπέμπεται στις 29 Νοέμβρη στην Τρίπολη ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και με κατηγορία για «παράνομη είσοδο» στο Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης.

Η δίωξη πραγματοποιήθηκε ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο σχολείο τον Οκτώβρη του 2013, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. «Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των Γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία.

Οι Σύλλογοι Γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της σχολικής κοινότητας, που είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο γραμματέας, με την ιδιότητά του, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της», σημειώνει η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που, μαζί με πλήθος σωματείων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων, φορέων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων Γονέων από διάφορες περιοχές της χώρας καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή την παραπομπή σε δίκη, ζητώντας από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα