Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Καταγγελία συγχώνευσης τμημάτων στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτώβριος, 2017 - 08:58 | Στην Κατηγορία:

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης των γονέων του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας

Οι γονείς και κηδεμόνες του Γυμνασίου καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του προϊσταμένου της ΔΔΕ Β Αθήνας να μειώσει τα τμήματα της Α Γυμνασίου του σχολείου μας από 5 σε 4. 

Καταγγέλλουμε την διαρκή περικοπή των δαπανών για την παιδεία, την  πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που επιβάλλει έως και 27 +10% παιδιά ανά τμήμα και την τροποποίηση προς το χειρότερο των διατάξεων για μείωση του ορίου ανά τμήμα όταν υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Αυτά τα μέτρα έχουν ως συνέπεια τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και πλήττουν διπλά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. 

Η συγχώνευση εφαρμόζεται στην Α Γυμνασίου που είναι η πιο ευαίσθητη και δύσκολη φάση της μαθησιακής τους μετάβασης, έναν ολόκληρο μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το ωρολόγιο πρόγραμμα όλου του σχολείου διαλύεται. Αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο Παιδείας μπροστά στις σκληρές δημοσιονομικές προτεραιότητες θυσιάζει όλες τις παιδαγωγικές ευαισθησίες.

Αυτή η πολιτική θα μας βρει αντιμέτωπους, απαιτούμε :

  • το μέγιστο 20 παιδιά σε κάθε τάξη

  • Τμήματα ένταξης

  • Τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

  • Απαγόρευση της συγχώνευσης τμημάτων μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

Ενώνουμε τον αγώνα μας με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα άλλα σχολεία που πλήττονται από τις περικοπές.

Συμμετέχουμε – Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις Ενώσεων Γονέων και Οργανώσεων των εκπαιδευτικών που αντιτίθενται στα μέτρα υποβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης.            

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Άμεσα εκδίδεται το πόρισμα του Παν.Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Μέχρι τις 30 Απριλίου το αργότερο θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Η απόφαση της συγχώνευσης των τμημάτων του πανεπιστημίου Θράκης

Διαβάστε στο παρακάτω έγγραφο την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης, Παιδείας και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών και αφορά τη συγχώνευση των ακαδημαϊκών τμημάτων του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης.  Στο έγγραφο διευκρινίζονται τα τμήματα τα οποία θα συγχωνευτούν καθώς και τα νέα τα οποία θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία.