το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΙΚΥ: Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα/Υποτροφία ύψους 380 ευρώ


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 6 Απρίλιος, 2017 - 08:13 | Στην Κατηγορία:

ΙΚΥ

Το ΙΚΥ, ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, 'Ερευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδ. Έτος 2016-2017, κατ' ελάχιστον 3685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας. Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και Θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους. Σημειώνεται, ότι για την προετοιμασία της προκήρυξης απαιτήθηκε η συνεργασία και συμμετοχή της Γραμματείας ΕΣΠΑ, του επιτελείου του Υπουργού Παιδείας, της Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος θα συμπράξουν και οι Γραμματείες όλων των Τμημάτων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΤΕΙ.

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων Θα ξεκινήσει την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.

Η ανακοίνωση της προκήρυξης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) θα γίνει στις 6/4/2017. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. παιδείας. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας έχουν καθοριστεί οι όροι και η διαδικασίες επιλογής για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών για το ακαδ. έτος 2016-2017.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Στοχοποιήσεις και διώξεις στο Υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ

Στο Υπουργείο Παιδείας η Γεν. Διευθύντρια του ΙΚΥ Αθηνά Πλέσσα – Παπαδάκη

Ύστερα από μια απόλυτη επιτυχημένη θητεία στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η γενική διευθύντρια του ΙΚΥ επιστρέφει στο Υπουργείο Παιδείας ως προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Η μεγάλη γιορτή του ΙΚΥ για τα 30 χρόνια Erasmus

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών γιόρτασε τα 30 χρόνια Erasmus

Εκδήλωση «ΙΚΥ και 30 χρόνια Erasmus»

Δείτε όλο το πρόγραμμα