Thumbnail
Ζητούν ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης

Έντεκα γονείς μαθητών από τη Χίο που μετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση υπουργικής απόφασης με την οποία λόγω των σεισμών της 12ης Ιουνίου, που έπληξαν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι μαθητές των νησιών αυτών μοριοδοτήθηκαν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατά διαφορετικό τρόπο.

Όπως υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι γονείς, οι μαθητές της Χίου είχαν διαφορετική μοριοδότηση από τους μαθητές της Λέσβου, (εξαιρούν και δικαιολογούν αυτούς από το ισοπεδωμένο χωριό της Βρίσας), κάτι που όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση από τις περιστάσεις, ούτε συνδέεται με αξιολογικά κριτήρια. Αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ των μαθητών των δύο νησιών προσκρούει - κατά τους προσφεύγοντες - σε συνταγματικές αρχές.

Τέλος, οι γονείς στρέφονται κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης με την οποία μοριοδοτήθηκαν οι μαθητές των τεσσάρων νησιών, Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών και υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ενώ προσκρούει ευθέως σε βασικά άρθρα του Συντάγματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

famellos
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
Μέσα από ανάρτησή του, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη μπροστά στην κλιμάκωση της βίας
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
μπεν
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
Προκλητικό βίντεο σε Ισραηλινή φυλακή - Κύμα αντιδράσεων από οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
malama
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα
Παραβίαση αξιοκρατίας στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το ζήτημα των νέων οργανικών θέσεων
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα