Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαβρόγλου: Οι πρυτάνεις δεν έχουν καμία ευθύνη για τις ανείσπρακτες οφειλές υπέρ του ΕΛΚΕ, θα πρέπει να τους προστατέψουμε


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απρίλιος, 2017 - 11:06 | Στην Κατηγορία:

«Ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί οδηγούν στα δικαστήρια τους πρυτάνεις»

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». σημείωσε ότι οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τις ανείσπρακτες εισφορές υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)

Σύφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕαπαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τις ποινικές διώξεις για ανείσπρακτες οφειλές 37 εκατ. ευρώ στον ΕΛΚΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο κ. Γαβρόγλου τόνισε: «Θεωρούμε ότι είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία, που ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί -δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο- οδηγούν στα δικαστήρια τους πρυτάνεις, που καμιά απολύτως ευθύνη δεν έχουν γι' αυτά τα ζητήματα».

Υπογράμμισε, δε, ότι στο νόμο που θα ψηφιστεί στα τέλη Μαΐου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, «θα ψηφίσουμε και μία διάταξη, που όχι μόνο θεωρεί ότι οι πρυτάνεις δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, αλλά θα πρέπει να προστατεύσουμε και τους πρυτάνεις, τους αντιπρυτάνεις από τέτοιου είδους καταστάσεις, γιατί σε λίγο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα θέλει να βάλει υποψηφιότητα γι' αυτά τα αξιώματα».

«Θα παρακαλούσα, λοιπόν, τους εισαγγελείς να μην προχωρήσουν», σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει μια καθολική δίωξη. Είναι εντοπισμένα. Εν πάση περιπτώσει, νομικά θα κατοχυρώσουμε και τους τωρινούς πρυτάνεις αλλά και στο μέλλον να μην γίνονται τέτοια πράγματα».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τι δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου για τα σημερινά επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στα θέματα της εκπαίδευσης

Νέες Δηλώσεις Γαβρόγλου για Διευθυντές: Να ανανεώνονται οι θητείες όσων δεν υπηρετούν καλά στο σχολείο

Τοποθετήσεις επί τοποθετήσεων στο θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με την επιλογή Διευθυντών σχολείων, με το έργο τους και τις θητείες τους.

Ο Υπουργός Παιδείας την Τρίτη κατά την διάρκεια της  Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου πραγματοποιούταν συζήτηση για το σχέδιο νόμου για τους Διευθυντές Σχολιών μεταξύ άλλων έθιξε το θέμα των Διευθυντών που δεν υπηρετούν καλά στο σχολείο

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής

Ανοικτή επιστολή στον Γαβρόγλου για την Θεματική Εβδομάδα: Επτά καθημερινές ιστορίες

Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο για τη Θεματική Εβδομάδα