Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαβρόγλου για μόνιμους Διορισμούς: Σύστημα που να ικανοποιεί παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος, 2018 - 21:51 | Στην Κατηγορία:

Συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε  στο νέο σύστημα διορισμών τονίζοντας πως πρέπει να είναι δίκαιο και ως προς τους νέους εκπαιδευτικούς και ως προς εκείνους που έχουν εργαστεί επί χρόνια ως αναπληρωτές κι ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός μόνιμων διορισμών για την επόμενη τριετία.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη

Τον προσεχή Οκτώβρη αναμένεται να ανακοινωθούν οι μόνιμοι διορισμοί αλλά και ένα νέο σύστημα διορισμών.

Ποια θα είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά και πόσους νέους διορισμούς υπολογίζετε;

Θα έλεγα να περιμένουμε καθώς βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο του διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τις οποίες έχουμε καλέσει να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Εκείνο που έχω πει και στις συναντήσεις μου με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ είναι ότι το νέο σύστημα διορισμών πρέπει να είναι δίκαιο και ως προς τους νέους εκπαιδευτικούς και ως προς εκείνους που έχουν εργαστεί επί χρόνια ως αναπληρωτές Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον συνολικό αριθμό μόνιμων διορισμών για την επόμενη τριετία.

Με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις  δίνεται αυξημένος ρόλος στους εκπαιδευτικούς που κατά κάποιον τρόπο επωμίζονται την επιτυχία ή την αποτυχία ενός ολόκληρου συστήματος.

Δεν είναι δυσανάλογη η ευθύνη δεδομένης της οικονομικής κατάστασης αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται να εργασθούν;

Σας θυμίζω ότι είχε προηγηθεί ένα ολόκληρο νομοθετημένο πλέον σύστημα δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου. Εκεί δίνονται τα απαραίτητα εργαλεία στον εκπαιδευτικό και οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί. Επιπλέον προχωρούμε στην επιμόρφωσή τους προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν αρτιότερα το λειτούργημά τους.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα