το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Φοιτητικές υποτροφίες Erasmus από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουάριος, 2018 - 13:22 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση φοιτητικών υποτροφιών Erasmus

Το Ιόνιο πανεπιστήμιο ενημερώνει τους φοιτητές /-τριες που επιλέχτηκαν για υποτροφία Erasmus+ (σπουδές) ότι οι προθεσμίες υποβολής της οριστικής αίτησης-δήλωσης στο Τ.Δ.Δ.Σ. / Γραφείο Erasmus έχουν ως ακολούθως:

- Έως 02.3.2018 για το χειμερινό εξάμηνο
- Έως 29.6.2018 για το εαρινό εξάμηνο

Σε αυτή τη φάση υποβάλλονται μόνον η οριστική αίτηση-δήλωση και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου καθώς και τα κατά περίπτωση συνημμένα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτή, εφόσον είναι διαθέσιμα. Το έντυπο είναι διαθέσιμο στον ιστοχώρο του Τ.Δ.Δ.Σ. http://sites.ionio.gr/international/gr/erasmus/ (Αρχεία 2018-19).

Όλα τα προβλεπόμενα έντυπα θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα στον Η/Υ και μόνον οι υπογραφές να είναι πρωτότυπες. Διευκρινίζονται, επίσης, τα εξής:

- Είναι απαραίτητη η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα του δικαιούχου σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να γίνει η κατάθεση του ποσού της υποτροφίας. Για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, θα τους χορηγηθεί βεβαίωση από το Γραφείο Τ.Δ.Δ.Σ. αργότερα, προκειμένου να προβούν στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού.

- Οσον αφορά στη διεύθυνση e-mail που θα δηλωθεί στην οριστική αίτηση, παρακαλούμε να οριστεί προσωπικός λογαριασμός σε ισχύ και όχι ο λογαριασμός του Ιονίου Πανεπιστημίου.

- Ένα αντίτυπο του learning agreement (L.A.) θα υποβληθεί στο Τ.Δ.Δ.Σ. σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού ολοκληρωθεί η αποστολή των Nominations στα Ιδρύματα υποδοχής και σας κοινοποιηθούν στοιχεία εγγραφής σε αυτά και το νέο Course Catalogue 2018-19.
Ένα δεύτερο υπογεγραμμένο αντίτυπο θα πρέπει να τηρηθεί στο αρχείο του φοιτητή για την αποστολή του στο Ιδρυμα υποδοχής κατά τη διαδικασία εγγραφής του εκεί.

- To υποχρεωτικό γλωσσικό τεστ αξιολόγησης (OLS test) θα υποβληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να επισυνάπτεται στο L.A.

-Η υποβολή της Σύμβασης επιχορήγησης 2017-18 θα υποβληθεί στο Τ.Δ.Δ.Σ. σε μεταγενέστερο στάδιο και μόλις λάβουμε το νέο έντυπο από το ΙΚΥ. Θα ενημερωθούν σχετικά όλοι οι υπότροφοι.

-Η υποβολή της κάρτας ΕΚΑΑ ή ασφαλιστηρίου Συμβολαίου θα υποβληθεί στο Τ.Δ.Δ.Σ. σε μεταγενέστερο στάδιο μαζί με τη Σύμβαση επιχορήγησης.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αναχώρηση του φοιτητή στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση μη επάρκειας της εγκεκριμένης οικονομικής επιχορήγησης του Ιδρύματος (η οποία θα μας κοινοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι) και αδυναμίας ικανοποίησης όλων των εγκεκριμένων αιτήσεων, η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει από την Επιτροπή Εrasmus του Ι.Π. με βάσει αλγόριθμο, ο οποίος επισυνάπτεται στις Οδηγίες μας (Αρχεία 2018-19, σελ.9).

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ

 

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Hμερίδα:"Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα: Εκπαίδευση και κατάρτιση" από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών

Hμερίδα:"Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα: Εκπαίδευση και κατάρτιση", 2018

Εγγραφές για το διαγωνισμό "Microsoft Imagine Cup 2018"

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό "Microsoft Imagine Cup 2018"

Προσλήψεις 9 ειδικών επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Θέσεις εργασίας για ειδικούς επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Κύπρου

Ημερίδα: "Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020", από το ΕΚΤ

Ημερίδα με θέμα "Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020", από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης