Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτ. Αθήνας: Πάμε θέατρο: "Ψηλά από τη γέφυρα" στις 11/3


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουάριος, 2018 - 14:16 | Στην Κατηγορία:

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτ. Αθήνας

   Κυριακή 11 Μαρτίου, 8μμ,   Ψηλά από τη γέφυρα του Άρθουρ Μίλλερ, ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Τo Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά από τη γέφυρα». Η παράσταση θα παρουσιάζεται από  τις 15 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή, με τον Γιώργο Κιμούλη, μέσα από τη διεισδυτική ματιά της Νικαίτης Κοντούρη.  Oι δυο τους συνυπογράφουν και τη μετάφραση του έργου.

Ο Αμερικανός συγγραφέας, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά ως μονόπρακτο στο Θέατρο Coronet του Μπρόντγουέι τον Σεπτέμβριο του 1955. Ο Μίλλερ το ξαναδούλεψε δίνοντάς του δίπρακτη μορφή για τον Πίτερ Μπρουκ που ανέβασε το έργο στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο (1956). Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ’50.

Ενας Ιταλός μετανάστης, ο  Έντι Καρμπόνε  εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και φιλοξενούνται στο σπίτι τους, ανατρέπει  την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται το Ροντόλφο, το νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.  

Κλείστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας. Α. Φατούρου 6074438720, Γ. Μαρίνης 6976960875, Δ. Οικονόμου 6936165368, Α. Πέττας 6938853981

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτ. Αθήνας: Πάμε θέατρο: «Νυχτερίδα» στις 4/3

Πάμε θέατρο, Κυριακή 4 Μαρτίου, 9μμ «Νυχτερίδα» (Ακυβέρνητες Πολιτείες ΙΙΙ) του Στρατή Τσίρκα Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα