Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ: Καταγγελία για τις πρακτικές διοίκησής σας


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 08:46 | Στην Κατηγορία:

Μακεδονίας - Θράκη

Κε Περιφερειακέ,

Το Δ.Σ. της  Ένωσης μας κατά τη χθεσινή  συνάντηση μαζί σας, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, προσπάθησε να  βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας και συνεννόησης  για το συμφέρον  της υπηρεσίας και των συναδέλφων.

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό και προφανώς ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν από μεριάς σας  προσχηματικός, αφού με την έξοδο μας από το γραφείο σας, υλοποιήσατε μετακίνηση συναδέλφου, χωρίς μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διοικητικού,  αλλά και της συναδέλφου.

Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε, ότι το  τελευταίο διάστημα αναπτύσσετε στην υπηρεσία σας, έναν ιδιότυπο τρόπο διοίκησης που όχι μόνο δεν συνάδει με τη χρηστή διοίκηση αλλά αποτελεί και τον ορισμό του κομματικού – πελατειακού συστήματος διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

Έχετε δώσει αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες σε μία μικρή ομάδα αποσπασμένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποτελούν κατά την αντίληψη σας και τους μοναδικούς σας πλέον συνεργάτες στην υπηρεσία. Η πρακτική αυτή όχι μόνο δεν προβλέπεται  από καμία διοικητική διαδικασία αλλά αποτελεί και πειθαρχικά κολάσιμη ενέργεια, καθώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αναφέρονται  μόνον σε εσάς και για ό,τι πράττουν εντέλλονται, κατά τα λεγόμενα τους, μόνον από εσάς, αδιαφορώντας για την διοικητική δομή και ιεραρχία της υπηρεσίας και για τους κανόνες της.  

Έχετε χωρίσει την υπηρεσία σας σε δύο στρατόπεδα το ένα, των διοικητικών υπαλλήλων, των μόνιμων στελεχών και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών που μένουν μακριά από τις μεθοδεύσεις σας και  το οποίο προσπαθείτε να υπερκεράσετε και το άλλο  μίας μικρής ομάδας αποσπασμένων εκπαιδευτικών,  με τους οποίους σας συνδέει η ιδεολογική συγγένεια  και ένας στρεβλός τρόπος αντίληψης της διοίκησης, με το οποίο προσπαθείτε εξωθεσμικά να διοικήσετε.

Έχετε δηλώσει ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνουν αλλαγές προσώπων και αρμοδιοτήτων στα τμήματα της υπηρεσίας σας, όμως προφανώς  εξαιτίας των καταγγελιών τις έχετε μερικώς μόνο αναστείλει, καθώς στοχευμένες αλλαγές ήδη κάνατε. Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι τέτοιες αλλαγές μπορεί να γίνουν μόνον σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού της Περιφέρειας, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη γραμματειακή υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας και μεριμνά για τη στελέχωση με διοικητικό προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας σύμφωνα με την κείμενη  νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε να αλλάξετε ρότα, να ασκήσετε διοίκηση χωρίς κομματικές ή προσωπικές εμπάθειες, να αποκαταστήσετε το ομαλό κλίμα στην υπηρεσία σας και να περιορίσετε στα καθήκοντα τους, τους  προσωπικούς και κομματικούς σας φίλους.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να  απευθυνθούμε στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, να καταγγείλουμε εσάς και τους ημέτερους σας με συγκεκριμένα στοιχεία και να λάβουμε όλα τα μέτρα για να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας και την υπηρεσία.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους, παρά τη δημόσια σας αναδίπλωση για την αξιολόγηση,  να συνεχίσουν την Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, όπως αυτή έχει αποφασιστεί και οριστεί από την ΠΟΣΥΠ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα