Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η μουσική ενώνει Έλληνες και Γερμανούς μαθητές


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος, 2018 - 12:57 | Στην Κατηγορία:

Συναυλία Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης με το Μουσικό σχολείο του Demmin της Γερμανίας

Το πρόγραμμα «Η Μουσική ενώνει» που ξεκίνησε το 2017, μεταξύ των μουσικών σχολείων της Μυτιλήνης και του Ντεμίν της Γερμανίας, κορυφώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης,

Η πολυπληθέστερη σύμπραξη -160 μαθητές και μαθήτριες- υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης πρόκειται να παραστεί στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.00, ερμηνεύοντας έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου σε ελληνικό και γερμανικό στίχο. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν η ευρωπαϊκή χορωδία, η κλασική ορχήστρα και το σύνολο μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Goethe του Demmin της επαρχίας Mecklenburgische Seenplatte σε μια διοργάνωση που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Υπεύθυνοι καθηγητές και συντονιστές του προγράμματος είναι: Βερβέρης Αντώνης, Γιαννακού Ιωάννα, Γκαρτζοπούλου Μαρία, Καραγιάννη Νάντια, Κολέτσα Δανάη, Παναγιωτάρας Χρήστος, Παραδεισιάδη Βανέσσα και Τριχόπουλος Γιώργος.

Οι 80 φιλοξενούμενοι Γερμανοί μαθητές και καθηγητές θα μείνουν στη Λέσβο το διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου, ενώ θα επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα του νησιού.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Έγινε της Κρήτης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Τα δύο μουσικά Σχολεία των Χανίων και του Ρεθύμνου συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μετά το τέλος του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που έγινε στην Ξάνθη.
 
Οι μαθητές περίμεναν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" για να πάρουν την πτήση τους προς Κρήτη, αλλά στην αναμονή άναψαν τα όργανα και έγινε της ...Κρήτης στη Μακεδονία.
Η συνάντηση όλων των μαθητών μετέτρεψε την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου σε… κρητικό γλέντι.