Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Εγκαίνια έκθεσης γλυπτών και εικόνων


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Μάρτιος, 2018 - 11:46 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Κιλκίς

Η  ΕΛΜΕ  Κιλκίς   σας  προκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών και εικόνων “ Ecce Homo”( Ίδε ο άνθρωπος) του συναδέλφου Κατσιάνη Θανάση την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στις 7μ.μ στην καπναποθήκη της ¨Αυστροελληνικής¨.

Η  Έκθεση πραγματοποιείτε με τη συνδρομή του Δήμου Κιλκίς

Διάρκεια Έκθεσης 21- 30 Μαρτίου 2018

Ώρες  λειτουργίας:10:00-13:00 & 18:00-20:30

‘’ECCE HOMO"

Μία εικαστική θέαση της άκρας ταπείνωσης του Υιού του ανθρώπου. Η κορύφωση του σχεδίου της Θείας Οικονομίας μέσω του Σταυρού και της Ανάστασης, τέμνει την  ιστορία και εξαλείφει την υπαρξιακή αποτυχία του ανθρώπου. Η θυσία του Χριστού καταρρίπτει την θρησκευτικοκοινωνική  συμβατική ηθική της εποχής Του και διαμορφώνει τις απαρχές μιας "συνειδησιακής επανάστασης"

Ο δημιουργός χρησιμοποιεί τον πηλό για τις γλυπτές συνθέσεις, ενώ για τις εικόνες χρησιμοποιείται η μέθοδος ανάστροφης εικόνας σε ξύλο. Σε όλο το έργο διακρίνεται η προσπάθεια μιας πιστής αναπαράστασης  των κορυφαίων γεγονότων των Παθών.

Τα εκθέματα έχουν σκοπό να καταδείξουν το ιστορικό πλαίσιο της εποχής μέσω της σκληρότητας της  pax romana και να παρουσιάσουν το πρόσωπο του Χριστού με αλλεπάλληλες εναλλαγές: από την εγκαρτέρηση στην αγωνιώδη προσμονή του θανάτου και τέλος στο θρίαμβο της  Ανάστασης, με στόχο όμως να μη χαθεί το στοιχείο της Θεανθρώπινης υπόστασης,

Συνθέσεις και αντικείμενα απευθύνονται  στο θεατή καλώντας τον να βαδίσει νοερά στο δρόμο του μαρτυρίου του Κυρίου, σε μία μέθεξη συναισθηματική και μυστηριακή.

                                                                                                                                          

 

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 5/10

Το  Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5/10 (παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού) στις 13:00 στο Υπ. Παιδείας