Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δελτίο Τύπου Αρχιτεκτονικής Πατρών


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Μάιος, 2018 - 20:16 | Στην Κατηγορία:

Για τη Μαζική Παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας

Τη Δευτέρα 21/05/2018 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να τεθεί το ζήτημα που πρόσφατα έχει ανοίξει στο τμήμα μας σχετικά με τη μεγάλη υποχρηματοδότηση και την πρόταση του προέδρου για δίδακτρα στο προπτυχιακό. Καθώς ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου απουσίαζε, ήρθαμε σε επαφή με δύο συνεργάτες του υπουργικού γραφείου στον προαύλιο χώρο αφού απαγορεύτηκε η είσοδος στο σύνολο του συλλόγου, παρ' όλο που εξηγούσαμε πως έχουμε έρθει από την Πάτρα ειδικά γι' αυτόν το σκοπό. Οι ίδιοι δεν είχαν κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση επί του θέματος και αρχικά έγινε μια συζήτηση πάνω σε αυτό, έπειτα ισχυρίσθηκαν πως μια τέτοια πρόταση είναι αντισυνταγματική και πιστεύουν πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Τόνισαν το γεγονός πως έχουν δοθεί στα πανεπιστήμια επιπλέον πενήντα τέσσερα εκατομμύρια και μας παρέπεμψαν στη Σύγκλητο. 

Παρ' όλα αυτά, στο τμήμα μας αλλά και γενικότερα στο Πανεπιστήμιο εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις οι οποίες δεν καλύπτονται. Στην ουσία, δεν υπήρξε κάποια ξεκάθαρη θέση ή απάντηση, ενώ παράλληλα την ίδια μέρα ψηφίστηκαν στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών δίδακτρα σε 6 μεταπτυχιακά προγράμματα.

Από τη μεριά μας ως σύλλογος δεν εφησυχαζόμαστε, επιμένουμε και απαιτούμε επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του τμήματός μας. Η απάντηση του Υπουργείου δεν μας αρκεί, συνεχίζουμε τον αγώνα μας!


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα