Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Γ’ φάσης -Χάθηκαν τα κενά στο δρόμο


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτώβριος, 2017 - 11:26 | Στην Κατηγορία:

Του αιρετού Παληγιάννη Βασίλη

            Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της γ’ φάσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη 4/10 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 9/10 και οι αποσπάσεις τελικά υπογράφηκαν σήμερα.

            Στο διάστημα Τετάρτη έως Δευτέρα προσπαθήσαμε να πείσουμε διοίκηση και πολιτική ηγεσία πως οι αποσπάσεις έπρεπε να γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά.

            Δυστυχώς, οι αποσπάσεις έγιναν με κενά που διαμόρφωσε η διοίκηση με «άνωθεν» εντολές.

            Οι Δ/ντές εκπαίδευσης και οι Περιφερειακοί Δ/ντές κατέγραψαν και έδωσαν στο Υπουργείο 2.250 περίπου κενά και το σύστημα έτρεξε με 500 κενά.

            1750 περίπου κενά χάθηκαν στο δρόμο για το ΚΥΣΠΕ. Αποτέλεσμα δεκάδες εκπαιδευτικοί να μην πάρουν απόσπαση και σ’ αυτή τη φάση.

            Εκπαιδευτικοί τρίτεκνοι, με προβλήματα υγείας, με πολλά χρόνια υπηρεσίας δεν πήραν απόσπαση και την ίδια στιγμή είδαν να προσλαμβάνονται στις περιοχές ενδιαφέροντός τους αναπληρωτές.

            Απόλυτα δικαιολογημένες οι έντονες διαμαρτυρίες τους, η οργή, ο θυμός και η αγανάκτησή τους.

            Αλήθεια, ποια εξήγηση μπορούμε να δώσουμε σ’ όλους αυτούς τους συναδέλφους ότι τη Δευτέρα το σύστημα για αποσπάσεις έτρεχε με μηδενικά κενά σε συγκεκριμένες περιοχές και την Τρίτη έτρεχε για την πρόσληψη αναπληρωτών με κενά; Για ποια αξιοπιστία και εγκυρότητα μιλούμε;

            Εξ’ άλλου η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης αποσπάσεων είναι υποχρέωση της πολιτείας αφού οι αποσπάσεις εξυπηρετούν πρώτιστα την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

            Είναι αλήθεια πως τα δυο τελευταία χρόνια ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις ως προς τον  υπολογισμό των κενών για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. 

            Καταστάσεις που καταδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων και την περιφρόνηση της Κυβέρνησης προς τις ανάγκες των εκπαιδευτικών.

 

Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα