Thumbnail
Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του σχολείο, ενώ θέτει το εύλογο ερώτημα: "Να παγώσουμε ή να καούμε;"

Όπως επισημαίνεται, η λειτουργία του λεβητοστασίου καθίσταται επικίνδυνη, από τη στιγμή που το σύστημα παροχής πετρελαίου έχει πρόβλημα διαρροής, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πυροσβεστήρες.

Ο Σύλλογος Γονέων επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο για τη μη πραγματοποίηση των παραίτητων τεχνικών ελέγχων και εργασιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Να παγώσουμε ή να καούμε;

Να οριστεί επιτέλους από το δήμο τεχνικός υπεύθυνος για τη λειτουργία των λεβητοστασίων!

Σε επίσκεψη του συντηρητή καυστήρα στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας στις 24/11/2017 προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της θέρμανσης διαπιστώθηκε ότι :

"Χρειάζεται άμεσα λόγω σοβαρής επικινδυνότητας: α) αντικατάσταση παροχής γραμμής πετρελαίου από τη δεξαμενή πετρελαίου προς τον καυστήρα, λόγω διαρροής αυτού στο χώρο του λεβητοστασίου β) τοποθέτηση αυτόματων πυροσβεστήρων οροφής 12 κιλών"  

Ως εκ τούτου είναι επικίνδυνο να μπει μπροστά η θέρμανση χωρίς να προηγηθούν αυτές οι εργασίες.

Φτάσαμε λοιπόν στο τραγελαφικό σημείο 2 ημέρες πριν την επίσημη έλευση του χειμώνα η Σχολική κοινότητα να είναι μπροστά στο δίλημμα:

Να γίνεται μάθημα με κουβερτούλες, τα παιδιά να γράφουν διαγωνίσματα με παγωμένα χέρια και να αυξηθούν οι απουσίες παιδιών και εκπαιδευτικών από κρυολογήματα, ή να  ρισκάρουμε «παίζοντας με τη φωτιά».

Θεωρούμε ότι η αιτία αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από τη μεριά του Δήμου η πολύ σοβαρή τεχνική υπόθεση της συντήρησης και επίβλεψης της ασφαλούς λειτουργίας των λεβητοστασίων των σχολείων έχει αφεθεί στην τύχη της. Είναι απόλυτος παραλογισμός η καλή λειτουργία των λεβητοστασίων  να εξαρτάται από τις τυχόν «εγκυκλοπαιδικές γνώσεις» των διευθυντών και διευθυντριών των σχολικών μονάδων. Οι δ/ντές και δ/ντριες έχουν καθημερινά να επιλύσουν δεκάδες γραφειοκρατικά, οργανωτικά, παιδαγωγικά προβλήματα  και είναι εκτός των αρμοδιοτήτων τους και σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου η διαρκής ενασχόλησή τους με μηχανολογικά θέματα.

Απαιτούμε από το δήμο ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ και περαιτέρω να αναλάβει την ευθύνη των κτιρίων του.

Ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η προληπτική συντήρηση, η επιτήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των λεβητοστασίων και γενικότερα των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών  εγκαταστάσεων των σχολικών κτιρίων θα είναι προς όφελος των παιδιών, των εκπαιδευτικών, του περιβάλλοντος, αλλά και μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Έρχεται το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος
«Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΕ σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ
Έρχεται το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος
2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας : Πρόκριση της Ομάδας Ρομποτικής “Amabots” του Σχολείου και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025 στη Σιγκαπούρη
Από την Αμαλιάδα στη διεθνή σκηνή: Οι AMABOTS εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
Η Ομάδα Ρομποτικής “AMABOTS” του 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας «Αθανάσιος Παπαγεωργίου» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
Από την Αμαλιάδα στη διεθνή σκηνή: Οι AMABOTS εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025
PAIDEIAS
Ίδρυση Γυμνασίων, Λυκείων και Λυκειακών Τάξεων - Μετατροπές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΦΕΚ)
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), ιδρύονται νέα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και Λυκειακές Τάξεις
Ίδρυση Γυμνασίων, Λυκείων και Λυκειακών Τάξεων - Μετατροπές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΦΕΚ)