Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μισθολογική εξέλιξη


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιανουάριος, 2018 - 11:17 | Στην Κατηγορία:

Τι ισχύει με βάση το νέο μισθολόγιο

Με βάση το νέο μισθολόγιο που αφορά μόνιμους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη είναι μέχρι 31-12-2015.

Το ίδιο βλέπουμε ότι συμβαίνει και με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε με ποιο κριτήριο γίνεται και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας ΜΟΝΟ μέχρι 31-12-2015 από την στιγμή που υπογράφουν ΝΕΑ σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου η οποία περιλαμβάνει και απόλυση.

Συγκεκριμένα από 6-9-2017 χιλιάδες αναπληρωτές υπέγραψαν νέα σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η απόδοση μισθολογικού κλιμακίου έγινε με βάση την προϋπηρεσία που υπήρχε μέχρι 31-12-2015 και χωρίς να μετράει το διάστημα από 1-1-2016 και μετά.

Είναι νόμιμο να μην μετράει και η υπόλοιπη προϋπηρεσία στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για μισθολογική εξέλιξη, από την στιγμή που δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι δημοσίου;
 

Λάμπρος Σιδεράς


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Στα ύψη τα μόρια από τα Μεταπτυχιακά για τα στελέχη Εκπαίδευσης - Ποιο ΠΜΣ έχει ανοικτές αιτήσεις

Στο άρθρο 24 του ν.σ. "Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις." ( αποτίμηση κριτηρίων  για την επιλογή στελεχών) τα μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται με 4 μονάδες έναντι 3,5 που προβλεπόταν στο αρχικό ν/σ. Επίσης ο δεύτερος  μεταπτυχιακός τίτλος μοριοδοτείται με 2 μονάδες έναντι 1,5 που προβλεπόταν.

Σημαντικό είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά η μοριοδότηση των πτυχίων ΤΕΙ για την επιλογή στελεχών.

Υπ. Παιδείας: Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στα νησιά

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπ. Παιδείας και Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την, εκ νέου παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια αναπληρωτών εκπαιδευτικών που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρέτησαν σε νησιά της χώρας.