Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτ. Αθήνας: Πάμε θέατρο: «Νυχτερίδα» στις 4/3


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 7 Φεβρουάριος, 2018 - 15:32 | Στην Κατηγορία:

Πάμε θέατρο, Κυριακή 4 Μαρτίου, 9μμ «Νυχτερίδα» (Ακυβέρνητες Πολιτείες ΙΙΙ) του Στρατή Τσίρκα Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης ολοκληρώνουν αυτόν τον κύκλο της πρώτης και τόσο ουσιαστικής συνεργασίας τους παρουσιάζοντας το 3ο μέρος «Νυχτερίδα» από την τριλογία του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες». Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε την περασμένη θεατρική περίοδο όπου για πρώτη φορά μεταφέρεται στην ελληνική σκηνή το εμβληματικό αυτό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας. Μια σταθερή ομάδα δέκα ηθοποιών, συνεργάζεται με τρεις διαφορετικούς σκηνοθέτες που ζωντανεύουν ο καθένας από τη δική του οπτική, ένα μέρος της τριλογίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέρη της τριλογίας του Τσίρκα και ακόμα περισσότερο οι παραστάσεις που εμπνέονται από αυτά είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, και δε χρειάζεται να έχει παρακολουθήσει κανείς τις προηγούμενες για να  μπορέσει να παρακολουθήσει την τελευταία.

Η «Νυχτερίδα» εκτυλίσσεται στη δίνη των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καλύπτοντας την περίοδο που σημαδεύεται από την εξέγερση του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή, τη βίαιη καταστολή του κινήματος του Ναυτικού τον Απρίλη του ‘44, για να καταλήξει στα γεγονότα της Συμφωνίας του Λιβάνου. Η ιδιοφυής πολυφωνική αφήγηση, μέσα από την οποία εξιστορεί τα γεγονότα ο συγγραφέας, συνιστά υλικό πολύτιμο για τη θεατρική μεταποίηση μιας πολυεπίπεδης, αμιγώς «ελληνικής» ιστορίας, όπου ο έρωτας και τα μικρά ανθρώπινα πάθη αποτελούν το επίκεντρο, περιβαλλόμενα από μεγάλες ιδέες, πολιτικές φιλοδοξίες, ατελείωτες μηχανορραφίες και κινούμενα από οράματα, δύναμη ψυχής και ανθρωπιά.

Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού. Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης. Σκηνικά- Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου. Μουσική: Νίκος Ξυδάκης. Κινησιολογική Επιμέλεια: Καμίλο Μπεντανκόρ. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρία Σαββίδου. Βοηθοί Σκηνογράφου: Βιολέττα Παναγιωτίδη, Στανωτά Τίνα.

Διανομή ( με αλφαβητική σειρά). Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Ερατώ Πίσση, Μάνος Στεφανάκης, Βαγγέλης Ψωμάς. Φωτογράφος παράστασης: Μυρτώ Αποστολίδου. Διαρκεια 140 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Κλείστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας.

Α. Φατούρου 6074438720, Γ. Μαρίνης 6976960875, Δ. Οικονόμου 6936165368, Α. Πέττας 6938853981


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η "Ελένη" του Ευριπίδη, στο Θέατρο της Αρτέμιδας στην Αυλίδα

 Η "Ελένη" του Ευριπίδη, στο Θέατρο της Αρτέμιδας στην Αυλίδα |1-30.7

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ:"Τρικυμία", νέα θεατρική παράσταση από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Τρικυμία , Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00 Κινηματοθέατρο Αστόρια

Η Τρικυμία του Σαίξπηρ από τη θεατρική ομάδα καθηγητών ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00, Κινηματοθέατρο Αστόρια