Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Β ΕΛΜΕ Αθήνας: ​Να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΕΠΑΛ- Κινητοποίηση 21/6


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 16:34 | Στην Κατηγορία:

Κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Ιούνη στη 1μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, (Τσόχα 15)

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης για τον νέο τρόπο ηλεκτρονικής  εγγραφής  στα ΕΠΑΛ. Μάλιστα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην πρόσφατη συνάντηση στις 16/6 με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΣ των ΕΛΜΕ στα πλαίσια της προγραμματισμένης κινητοποίησης, αγνόησε τα αιτήματα και τα επιχειρήματα για ανάκληση της εγκυκλίου  και επέμεινε στην εφαρμογή της, όχι μόνο για τα ΕΠΑΛ αλλά και για τα Γυμνάσια και τα ΓΕΛ. Σημείωσε δε, πως δεν εφαρμόστηκε η ηλεκτρονική εγγραφή και στη γενική Παιδεία, διότι δεν ήταν έτοιμη η Δ/νση Γενικής Παιδείας του Υπουργείου να την εφαρμόσει φέτος.

Επιμένει δηλαδή στην ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής από 19/6/2017 έως 23/6/2017 για τα ΕΠΑΛ, στο e-epal.minedu.gov.gr με ευθύνη των μαθητών και των γονιών με τους κωδικούς του taxisnet ή με τους κωδικούς του taxisnet των διευθυντών των σχολείων. Στο ίδιο σύστημα θα δηλώσουν προτίμηση και οι μαθητές των σχολείων, που ήδη φοιτούν, για την επανεγγραφή τους στην επόμενη τάξη. Στη δήλωση εγγραφής ακόμη και οι μαθητές που ήδη φοιτούν σε ΕΠΑΛ καλούνται να δηλώσουν από ένα (1) έως τρία (3) σχολεία. Φυσικά όλα αυτά για όποιον μαθητή ενημερώθηκε έγκαιρα και πρόλαβε να εγγραφεί. Προφανώς, η κατάταξη των μαθητών δεν θα γίνει από το κάθε σχολείο, αλλά κεντρικά.

Όλοι οι υπόλοιποι (μετεξεταστέοι, αυτοί που δεν πρόλαβαν ή δεν το έμαθαν) μπορούν να δηλώσουν την εγγραφή τους στο ίδιο ηλεκτρονικό σύστημα που θα ανοίξει και πάλι από 1 έως 7 Ιουλίου. Τότε όμως στο ηλεκτρονικό σύστημα θα φαίνονται τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες, των σχολείων που θα έχουν συμπληρώσει πάνω από το 80% του κατώτερου προβλεπόμενου αριθμού μαθητώνκαι των ολιγομελών ειδικοτήτων της Γ’ τάξης ΕΠΑΛ, που θα έχουν εγκριθεί ήδη απ’ τους περιφερειακούς διευθυντές και απ’ τον υπουργό, όπου υπάρχει ανάγκη. Να σημειώσουμε ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν ολιγομελή τμήματα, τομέων και ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, που εγκρίνεται η λειτουργία τους απ’ τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, παρά μόνο για το σχολικό έτος 2017-2018 και μόνο για την Γ’ ΕΠΑΛ.

Στην ουσία το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης εγγραφής από 1/7/2017 έως 7/7/2017 θα καθοδηγεί τους μαθητές και τους γονείς τους να επιλέξουν ΕΠΑΛ, όπου τα τμήματα σε τομείς και ειδικότητες που ενδιαφέρουν τους μαθητές, λειτουργούν σίγουρα. Και βέβαια υπάρχουν κατηγορίες μαθητών πχ από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που δεν προλαβαίνουν καμία από αυτές τις προθεσμίες και το Σεπτέμβρη θα έχουν εξαιρετικά περιορισμένες επιλογές.

Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει μέσα σε πέντε ημέρες να «κλειδώσουν» οριστικά τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στα  ΕΠΑΛ. Δεν αφήνει δηλαδή κανένα περιθώριο να αναπτυχθούν εγκεκριμένα τμήματα, στα οποία δεν θα έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών μέχρι 30/6 παρόλο που, κάθε χρόνο σχεδόν, στα ΕΠΑΛ έχουμε νέες εγγραφές και μετεγγραφές και μέσα στον Σεπτέμβρη.

Γίνεται περισσότερο από φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έχουν στόχο την συρρίκνωση του δημοσίου πυλώνα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΕΠΑΛ, με την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων μέσω της τεχνητής δημιουργίας ολιγομελών τμημάτων, που δεν θα εγκριθούν.

Καλούμε μαζί με άλλες ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής σε  κινητοποίηση παράσταση, στη Περιφέρεια Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15, Αμπελόκηποι) την Τετάρτη 21/6/2017 στη 1μ.μ., στα πλαίσια της απόφασης της ΟΛΜΕ, να απαιτήσουμε να σταματήσει η διάλυση της ΤΕΕ.

●    Να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους.

●    Τα τμήματα οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου

●    Οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε όλους τους τομείς και ειδικότητες που έχουν στη διάθεσή τους οι σχολικές μονάδες.

●    Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων

●    Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο!!!

●    Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ!

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα