Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Θα καλυφθούν τα αιτήματα για σχολικό νοσηλευτή από μεταφορά πιστώσεων


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος, 2017 - 21:55 | Στην Κατηγορία:

Ενημέρωση του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, Βασίλη Βούγια

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημέρωση του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, Βασίλη Βούγια, σχετικά με το δημοσίευμα του alfavita.gr "Ζήτημα Ζωής ή Θανάτου για 7χρονο μαθητή στην Αγ. Παρασκευή - Τι θα κάνει το υπ. Παιδείας;"

Αναλυτικά η ενημέρωση του Βασίλη Βούγια:

Αναφορικά με το δημοσίευμα ψηφίσματος του Δ.Σ. της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων Σχολείων της Αγίας Παρασκευής Αττικής σε εκπαιδευτικά sites (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σχετικά με μαθητή σχολείου της Αγίας Παρασκευής, που πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου I και δεν έλαβε για τη σχολική χρονιά 2017-2018 τον αιτούμενο Ε.Ε.Π. Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25), πληροφορηθήκαμε από αρμοδίους του Υπουργείου πως βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης κάλυψη όλων των αιτήσεων για Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25) για υποστήριξη μαθητών σε Γενικά Σχολεία, ιδίως της Περιφέρειας Αττικής στην οποία φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και άλλων, π.χ. της Περιφερείας Κρήτης για την οποία υπήρχαν προς διάθεση πολύ λίγες πιστώσεις για Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25).

Έτσι, όπως διαφαίνεται, θα έχουμε για φέτος επαρκή κάλυψη των αναγκών, οι οποίες πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο, ίσως και λόγω του γεγονότος πως οι γονείς πληροφορούνται πια σε μεγαλύτερο βαθμό για τη δυνατότητα που έχουν όσον αφορά στην αίτηση για Σχολικό Νοσηλευτή.

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι Σχολικοί Νοσηλευτές(ΠΕ25) προσλήφθηκαν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς για πρώτη φορά.

Τέλος η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής είναι έτοιμη να καταθέσει στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα κατατεθεί για ψήφιση την εξουσιοδοτική διάταξη που θα δίνει το δικαίωμα στον Υπουργό Παιδείας να υπογράψει την Υπουργική Απόφαση με το καθηκοντολόγιο του Ε.Β.Π. και των Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) που εργάζονται σε Γενικά σχολεία.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα