Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΤΕΕ: Κλείνουν τμήματα στα ΕΠΑΛ με …κλήρωση!


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 15:49 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Λάρισας

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και το υπουργείο διατείνονται ότι ενδιαφέρονται για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, προχωρώντας μάλιστα και σε ειδική διαφημιστική καμπάνια προσέλκυσης μαθητών, εφευρίσκουν συνέχεια τρόπους να περιορίσουν τον αριθμό των τμημάτων στα ΕΠΑΛ στοχεύοντας στην εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τελευταίο «επίτευγμα» είναι η εγκύκλιος του κ. Μουστάκα από 4/9/17 που ορίζει ότι «Σε περίπτωση που μαθητές/τριές υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σε τάξη, τομέα και ειδικότητα που υπερβαίνει τον ανώτατο αριθμό μαθητών,οι Διευθυντές θα προβούν σε κλήρωση, μετά τη δεύτερη κατανομή ,για το ποιοι μαθητές θα εγγραφούν στο σχολείο, παρουσία εκπρόσωπου της διοίκησης. Οι μαθητές οι όποιοι δεν θα ενταθούν σε τμήμα, απευθύνονται στην οικεία Δ.Δ.Ε....»

Δηλαδή στην περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο των  μαθητών δεν δημιουργείται νέο τμήμα και οι μαθητές δεν εγγράφονται στο ΕΠΑΛ της περιοχής τους αλλά με …..κλήρωση επιλέγονται οι «πλεονάζοντες» μαθητές και παραπέμπονται στην οικεία διεύθυνση για να διοχετευτούν προφανώς  σε άλλα ΕΠΑΛ ή σε άλλες ειδικότητες.

Καταγγέλλουμε την παραπάνω πλήρως αντιπαιδαγωγική και κυνική διαδικασία.

Επιμένουμε στη λειτουργία όλων των τμημάτων – ειδικοτήτων που επιλέγουν οι μαθητές στα ΕΠΑΛ, μείωση του ανώτατου ορίου των μαθητών, έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

 

Η ανακοίνωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Για το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα