Σύλλογος ΠΕ " η Αθηνά"

Για το ζήτημα των αναθέσεων των ωρών διδασκαλίας

(ομόφωνη τοποθέτηση του συλλόγου μας)

Το Υπουργείο Παιδείας με την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης Φίλη, όπως έχουμε τονίσει ως σύλλογος σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, επιχειρεί να κάνει μεγάλες περικοπές σε εκπαιδευτικούς, σε ένα τοπίο μηδενικών μόνιμων διορισμών και μεθοδεύσεων τέτοιων, που θα αποτρέπουν τις  επαναπροσλήψεις   χιλιάδων  αναπληρωτών  συνάδελφών  μας. Στόχος τους είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με χιλιάδες εκπαιδευτικούς λιγότερους (δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων).

Στη βάση αυτή η Υπουργική Απόφαση μειώνει τις διδακτικές ώρες των μαθημάτων και τις ώρες του Ολοήμερου με κύριο στόχο να καλύψει με τις πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών τα τεράστια κενά στα σχολεία και να προσλάβει λιγότερους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Ακόμη χειρότερα επιχειρεί να μεταφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, να τους φέρει σε σύγκρουση μεταξύ τους με αφορμή το ζήτημα των αναθέσεων ωρών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε δασκάλους και να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στο να δείχνει ο ένας στον άλλο τον άνεργο.

Κανένα σχολείο όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς δασκάλους σε κάθε τάξη και στα τμήματα ολοήμερου. Κανένα σχολείο δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Κανένα σχολείο δε μπορεί να προχωρήσει σε κατανομή και ανάθεση ωρών χωρίς την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών, την έλευση όλων των συναδέλφων (δασκάλων και ειδικοτήτων) στα σχολεία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.«η Αθηνά» :

•  Είναι αντίθετος στην ανάθεση των μαθημάτων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 πριν την ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθετήσεις και προσλήψεις αναπληρωτών). Απαιτεί από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.  να προβεί άμεσα σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών (δασκάλων –νηπιαγωγών- ειδικοτήτων) για να καλυφθούν τα τεράστια κενά των σχολείων.
  •  Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προβούν σε καμία ανάθεση μέχρι να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις και προσλήψεις αναπληρωτών) και να αποτρέψουν την πολυδιάσπαση και τη δημιουργία του κλίματος κανιβαλισμού στα σχολεία.
  •  Απαιτεί την μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης εναρμονισμένο με τις σύγχρονες απαιτήσεις του εκπαιδευτικού έργου με το οποίο επιφορτίζεται ο εκπαιδευτικός.
  •  Απαιτεί την ανατροπή–κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης Φίλη για το «Νέο ενιαίο τύπο σχολείου»

Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας συνεχίζεται. Για μας κανείς εκπαιδευτικός, είτε μόνιμος είτε αναπληρωτής δεν περισσεύει!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4