Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά": Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 18/10


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτώβριος, 2017 - 09:16 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά"

Τετάρτη 18 0κτωβρίου, 7μμ, στο 3ο και 4ο  Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου

 

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα στη ζωή μας και το δημόσιο σχολείο βαθαίνουν:

 • Η επίθεση στο εισόδημα, στο μισθό, στη σύνταξη και τη φορολογία εντείνεται, ενώ τα μνημόνια κι η πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ συνεχίζουν να κατεδαφίζουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα και να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία.

 • Το  νέο Π.Δ.79 κατοχυρώνει όλο το πλέγμα των εκτεταμένων περικοπών στην Παιδεία που έγιναν την προηγούμενη περίοδο, θεσμοθετεί καινούργιες ανελέητες περικοπές εκπαιδευτικών δομών και προσωπικού και εισάγει τον ασφυκτικό ιεραρχικό έλεγχο στη λειτουργία του σχολείου.

 • Διορισμοί δεν έγιναν για όγδοη συνεχή χρονιά, η ελαστική εργασία, η ομηρία κι η αναξιοπρέπεια στους όρους δουλειάς χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών μεγαλώνει.

 • Tα σχολεία λειτουργούν με λιγότερους από τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς, τα πραγματικά κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων είναι χιλιάδες και «καλύπτονται» όπως να ‘ναι, με ωράρια –λάστιχο, στοχευμένες μετακινήσεις εκπαιδευτικών και δημιουργική λογιστική που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και περιστέλλει τα μορφωτικά δικαιώματα.

 • Ελεγκτές του ΟΟΣΑ, που κατοικοεδρεύουν στο Υπουργείο, βγήκαν παγανιά στα σχολεία για να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες περικοπές, ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και γενικευμένη αξιολόγηση-ως μέθοδο για να προχωρήσουν αυτές οι επιδιώξεις, ενώ η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει «γη και ύδωρ» και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το νέο γύρο της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης.

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ:

 • Να πούμε όχι στη λιτότητα, στη  φτώχεια και την ανέχεια, μαζί με όλη την κοινωνία.

 • Να κηρύξουμε ανυποχώρητο αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς-τώρα και το διορισμό όλων των αναπληρωτών.

 • Να δυναμώσουμε το αίτημα για την κατάργηση του Π.Δ. 79 κι όλου του πλέγματος των περικοπών στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

 • Να πούμε ξανά «όχι στην αξιολόγηση» και να χαράξουμε αποφασιστικούς δρόμους για να μπλοκάρουμε και πάλι την εφαρμογή της, που απειλεί το δημόσιο σχολείο και το εργασιακό μας μέλλον.

 • Να υπερασπίσουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου που απειλείται από τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα για «αυτονομία» και «αποκέντρωση» της σχολικής μονάδας, ιδωτικοποιημένες και εμπορευματικοιημένες ζώνες στην εκπαίδευση και επέλαση των δήμων, των ιδιωτών, των χορηγών και των εμπόρων της γνώσης.   

 • Να στηρίξουμε, να επικαιροποιήσουμε, να εξειδικεύσουμε-όσον αφορά την  περίοδο που διανύουμε, αλλά και να προβάλουμε στην Ολομέλεια προέδρων των συλλόγων του κλάδου, τις ενωτικές θέσεις του συλλόγου Αθηνά για ένα μεγάλο μέτωπο αγώνων ενάντια στην αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την ανατροπή της μνημονιακής λεηλασίας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος  Γιώργος       Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα