Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί στην Εκπαίδευση – Στηρίζουμε τον αγώνα των Αναπληρωτών

H κινητοποίηση των εκπαιδευτικών συλλογικοτήτων μόνιμων και αναπληρωτών από πολλές περιοχές της χώρας   την Παρασκευή 2/3 στο Υπουργείο Παιδείας αποτέλεσε σταθμό για το κίνημα των αδιορίστων - αναπληρωτων και για το αίτημα των μόνμων και μαζικών διορισμών στην εκπαίδευση. Πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης  συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Εναντιώθηκαν στα σχέδια Κυβέρνησης , Ευρωπαϊκής  Ένωσης , Ο.Ο.Σ.Α για ένα σχολείο στηριγμένο στην εργασιακή ανασφάλεια και τη μαύρη εργασία. Εναντιώθηκαν στη συντριβή της ζωής τους με τις συνεχείς μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή κάθε χρονιά , αναπληρώνοντας τον εαυτό τους και προσφέροντας  το ίδιο έργο  στο σχολείο με τους μόνιμους συναδέλφους. Ο εμπαιγμός της αναπλήρωσης, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να καλύπτονται  και οργανικά κενά ,συνεχίζεται για μεγάλο κομμάτι των αναπληρωτών για πολλά χρόνια με λειψά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ακόμα και το δικαίωμα στη μητρότητα από τις αναπληρώτριες συναδέλφους είναι στερημένο.

Το αίτημα για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση δεν είναι  συντεχνιακό αλλά αίτημα που αφορά την επιβίωση του δημόσιου σχολείου. Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία οκτώ χρόνια στην εκπαίδευση είχαν ως αποτέλεσμα μηδενικούς ουσιαστικά διορισμούς  στα σχολεία.  Η επιλογή αυτή δεν είναι μόνο  στενά δημοσιονομική αλλά έχει μια ευρύτερη στόχευση: να διαιωνίσει το καθεστώς της εργασιακής ομηρείας και της υποταγής στις απαιτήσεις της κρατικής εξουσίας, να κάνει την ελαστική εργασία μόνιμο καθεστώς στην εκπαίδευση.

Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει και στηρίζει το μαζικό και δυναμικό κίνημα που αναδείχθηκε στην κινητοποίηση της Παρασκευής 2/3/2018 και είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας και την πραγματοποίηση μιας μαζικής συνέλευσης από εκατοντάδες συναδέλφους μέσα στο Υπουργείο. Η συνέλευση ,που πραγματοποιήθηκε μετά την κατάληψη, ήταν μια ξεκάθαρη αμεσοδημοκρατική διαδικασία και κατέγραψε τη διαθεση των αναπληρωτών για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Ήταν μια διαδικασία που μπορεί να συγκριθεί με τις καλύτερες στιγμές του εκπαιδευτικού κινήματος. Μόνη ελπίδα όλων μας, αναπληρωτών και μονίμων, είναι το κίνημα αυτό να έχει συνέχεια και διάρκεια.

Απέναντι στη διάθεση των συγκεντρωμένων ν’ αγωνιστούν και να διεκδικήσουν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντέδρασε με αυταρχισμό. Με Μ.Α.Τ και χημικά που ρίχτηκαν τόσο εναντίον  των συναδέλφων που μπήκαν στο Υπουρχείο όσο και εναντίον της συγκέντρωσης που ήταν έξω. Αυτό δεν έκαμψε το ηθικό του κόσμου που δεν υποχώρησε και δεν διαλύθηκε η συγκέντρωση.΄ Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον κυβερνητικό αυταρχισμό και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να μας σταθεί εμπόδιο στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η συνέλευση  συμφώνησε ομόφωνα στα αιτήματα που πρέπει να προτάξουμε στον αγώνα που ΥΙΟΘΕΤΟΎΜΕ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ γιατί εκφράζουν το πνέυμα των αποφάσεων των  Γ.Σ και του Δ.Σ:

– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.

– Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

– Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τουν.3848.

– Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

–  Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ

• Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι τη νίκη.

Συμμετέχουμε την  Παρασκευή 9/3 με  ΤΡΊΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (διευκολυντική)  στη  συγκέντρωση στο  Υπουργείο Παιδείας , ώρα  1.30 μ.μ  (Ανδρέα Παπανδρέου 37 , Μαρούσι , Αθήνα)

Η συνέχεια και πανεκπαιδευτική κλιμάκωση του αγώνα είναι αναγκαία για να σπάσουμε τα δεσμά των Μνημονίων και να επιβάλουμε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, να μην φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέ διο για τις δομές και την αυτοαξιολόγηση.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3