Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτώβριος, 2017 - 16:57 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Θέμα: «  Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων μας – Να σταματήσει άμεσα η επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση του ΥΠΠΕΘ και της κυβέρνησης στο ζήτημα της κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό της Δημόσιας Εκπ/σης» .

Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς θέσαμε αλλεπάλληλες φορές στις κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώσαμε ή συμμετείχαμε ως σωματείο το ζήτημα της κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με τις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων μας ώστε να λειτουργούν στοιχειωδώς και εύρυθμα τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Αν και το θέμα τέθηκε και στην κινητοποίηση των συλλόγων εκπ/κών Π. Ε. της Αττικής της 29/9 στους αρμοδίους παράγοντες του ΥΠΠΕΘ για να εισπράξουμε την εντελώς αόριστη απάντηση από την πλευρά τους ότι τα όποια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχουν ή προκύψουν στο μέλλον θα καλυφθούν (χωρίς να μας ανακοινωθούν ο σχεδιασμός του ΥΠΠΕΘ και ο αριθμός των πιστώσεων που υπάρχουν ή θα διατεθούν, προφανώς γιατί δεν προτίθεται το ΥΠΠΕΘ να υλοποιήσει την εξαγγελία του για πρόσληψη 24.000 αναπληρωτών για την κάλυψη των αναγκών των Δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης) σήμερα πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξυμμένα προβλήματα στη λειτουργία τους τα οποία οφείλονται στην μη έγκαιρη κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό από το ΥΠΠΕΘ και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων παραγόντων της προς το σωματείο μας κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που κάναμε στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄Αθήνας στις 12 – 10 – 2017 μας δηλώθηκε ότι υπάρχουν τα παρακάτω κενά – ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε επίπεδο Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας:

Δάσκαλοι ΠΕ 70: 8

Νηπιαγωγοί ΠΕ60: 6

Θεατρικής Αγωγής ΠΕ32: 12

Εικαστικών ΠΕ08: 32

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής (για Τ. Ε.): 12

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής (για Τ. Ε.): 6

Αγγλικών ΠΕ06: 3

Μουσικής ΠΕ16: 8

Φυσικής Αγωγής ΠΕ11: 3

Στα παραπάνω να προσθέσουμε τις 270 περίπου εγκεκριμένες από το ΚΕΔΥ αιτήσεις μαθητών για παράλληλη στήριξη που έχουν δήθεν καλυφθεί από 60 αναπληρωτές συναδέλφους μας (που έχουν προσληφθεί στη Β΄Δ/νση Π. Ε. Αθήνας) και δίνουν 4 με 5 ώρες παράλληλης στήριξης σε κάθε μαθητή/μαθήτρια που χρειάζεται πλήρη κάλυψη όλων των ωρών της παραμονή του στο σχολείο και ακόμα τα δεκάδες (περίπου 40 κενά Δασκάλων ΠΕ70) που χρειάζονται για την κάλυψη και εύρυθμη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας (τα ολοήμερα τμήματα ή υπολειτουργούν ή καλύπτονται με εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων, κυρίως συναδέλφων των γαλλικών ή γερμανικών που συμπληρώνουν το ωράριό τους καλύπτοντας θέσεις Δασκάλων ΠΕ70 καθώς και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό λόγω ασθενειών και αναρρωτικών αδειών των μονίμων συναδέλφων μας. 

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι  η πλήρης αδυναμία σύνταξης εβδομαδιαίων ωρολογίων προγραμμάτων των Δημοτικών Σχολείων με πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος (πρωινό και ολοήμερο) και η συνεχής δημιουργία προβλημάτων σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων μας.

Για την άμεση αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων ΚΑΛΟΥΜΕ:

  1. Τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τον Δ/ντήΕκπ/σης να πιέσει με κάθε τρόπο το ΥΠΠΕΘ δημοσιοποιώντας τα κενά σε εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας εγγράφως και ζητώντας την άμεση κάλυψή τους
  2. Τους όμορους συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας να προχωρήσουμε από κοινού σε κινητοποιήσεις προς το ΥΠΠΕΘ με στόχο την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσώωπικό των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων
  3. Το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα και να αναδείξει το θέμα των ελλείψεων και κενών σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα σχολεία μας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έχει σκοπό να θέσει το παραπάνω θέμα και στον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στην Περιφερειακή Δ/νσηΠ. & Δ. Εκπ/σης Αττικής την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 – 10 – 2017 στις 14:00 αλλά να διοργανώσει και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΕΘ από κοινού με τους όμορους συλλόγους εκπ/κών Π. Ε. της περιοχής μας και τις Ενώσεις Γονέων. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα