Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας της 21/9 στη ΔΠΕ Β΄ Αθήνας


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος, 2017 - 11:56 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 – 9 – 2017 στις 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας. Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας τέθηκαν από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τα εξής θέματα:

Εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας:

1.για τις παράνομες και παράτυπες (κατόπιν τηλεφωνικών – προφορικών εντολών) μετακινήσεις για συμπλήρωση ωραρίου (μία – δύο διδακτικές ώρες) συναδέλφων μας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (φυσικής αγωγής – αγγλικών κλπ.) με στόχο την εξοικονόμηση πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών, με αποτέλεσμα την απόλυτη δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής και την αδυναμία εκπόνησης Εβδομαδιαίων Ωρολογίων Προγραμμάτων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσουν οι συνάδελφοι το ωράριό τους στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων που έχουν ήδη τοποθετηθεί χωρίς να μετακινούνται για μία ή δύο διδακτικές ώρες,

2.για τον απόλυτα αντιπαιδαγωγικό τρόπο τοποθέτησης των συναδέλφων μας αναπληρωτών παράλληλης στήριξης (δασκάλων και νηπιαγωγών) διαμοιράζοντας το ωράριό τους σε δυο ή τρία παιδιά που έχουν εγκεκριμένες από το ΚΕΔΔΥ αιτήσεις παράλληλης στήριξης για πλήρες διδακτικό ωράριο,

3.για την έλλειψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών δασκάλων και ειδικοτήτων (διδακτικό ωράριο) για την κάλυψη και την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας,

4.για την έλλειψη ικανού αριθμού νηπιαγωγών για την εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας,

5.για τον ανορθολογικό τρόπο συγκρότησης των ομάδων σχολείων που δίνουν το διδακτικό τους ωράριο οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και την απίστευτη ταλαιπωρία τους να διδάσκουν σε τέσσερα ή πέντε σχολεία προκειμένου να καλύψουν το διδακτικό τους ωράριο,

6.για τη μη κάλυψη των όποιων κενών σε εκπαιδευτικούς υπάρχουν ακόμα στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας.

Οι απαντήσεις που λάβαμε για όλα τα παραπάνω από τον Δ/ντήΕκπ/σης και την Προϊσταμένη Εκπ/κών θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ήταν οι ακόλουθες:

Οι όποιες προσπάθειες μετακινήσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για μία – δύο διδακτικές ώρες έγιναν κατόπιν εισηγήσεων των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων ανά Δήμο προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις στο πρωϊνό και ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αναστέλλονται, αφού ήδη η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας έχει ζητήσει από το ΥΠΠΕΘ (και αναμένονται) την πρόσληψη των παρακάτω αναπληρωτών εκπ/κών: 14  Δάσκαλοι ΠΕ70, 15 Νηπιαγωγοί ΠΕ60, 6 Πληροφορικής ΠΕ19 – 20, 29 Εικαστικών ΠΕ08, 10 Θεατρικής Αγωγής ΠΕ32, 7 Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 και 4 Μουσικής ΠΕ 16 προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Για το ζήτημα των αναπληρωτών παράλληλής στήριξης αναγνωρίστηκεαπό την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ο ανεπαρκής αριθμός πρόσληψης εκπαιδευτικών (αναπληρωτών) για παράλληλη στήριξη, όμως υπεραμύνθηκαν του τρόπου τοποθέτησης (σε δύο – τρία παιδιά) των συναδέλφων επικαλούμενοι ζητήματα «ισότητας» των μαθητών που έχουν βεβαιώσεις από τα ΚΕΔΔΥ για πλήρη παράλληλη στήριξη παραπέμποντας την αντιμετώπιση του προβλήματος στο άμεσο μέλλον (β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης).

Για το ζήτημα του ανορθολογικού τρόπου συγκρότησης των ομάδων σχολείων για την τοποθέτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων δηλώθηκε ότι έγινε και γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να αρθούν – εξομαλυνθούν οι όποιες δυσλειτουργίες σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων.

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δήλωσε ότι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένο από τις απαντήσεις που έλαβε από την πλευρά των αρμοδίων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και θα συνεχίσει αταλάντευτα και επίμονα τις προσπάθειές του για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών – μελών του συλλόγου μας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, ενάντια στις αντιλαϊκές – μνημονιακές πολιτικές που υλοποιούνται στο χώρο της ΔημόσιαςΕκπαίδευσης από την κυβέρνηση και το ΥΠΠΕΘ.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς – μέλη του συλλόγου μας να μην εφαρμόζουν καμία προφορική εντολή που αφορά μετακίνησή τους για συμπλήρωση ωραρίου και να ειδοποιούν άμεσα τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου μας.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην προβαίνουν σε παράνομες και παράτυπες αποφάσεις ανάθεσης – διαμοιρασμού του ωραρίου των εκπαιδευτικών παράλληλής στήριξης σε περισσότερους από έναν μαθητή, διότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες αν οποιοσδήποτε γονέας που το παιδί του έχει απόφαση από το ΚΕΔΔΥ για πλήρη παράλληλη στήριξη στραφεί νομικά εναντίον αυτών που αποφάσισαν το αντίθετο από αυτό που βεβαιώνει το ΚΕΔΔΥ.

Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών μακριά από τη λογική της μικρολογιστικής των διδακτικών ωρών χωρίς παιδαγωγικά κριτήρια.

 

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα