Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 20:00 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 – 9 – 2017 στις 14:00 παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στην έδρα της ομώνυμης Δ/νσης.

Στη συνάντηση που ακολούθησε των Δ. Σ. των συλλόγων με το Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας τέθηκαν από την πλευρά των σωματείων των εκπαιδευτικών οι πάγιες διεκδικήσεις και τα αιτήματα του κλάδου και των εκπαιδευτικών αλλά και τα προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα θέσαμε υπόψη του Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας τις θέσεις - διεκδικήσεις των σωματείων μας αναφορικά με:

Την ύπαρξη ενός/μιας  δάσκαλου/-ας για κάθε τμήμα

Για κάθε δύο τμήματα ολοήμερου, ορισμός ενός επιπλέον δασκάλου/-ας υπεύθυνου, ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος

Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε αίτηση σε παράλληλη στήριξη

Έναν/μια δάσκαλο/-α σε κάθε τμήμα ένταξης

Έναν/μια δάσκαλο/-α σε κάθε τάξη υποδοχής
όλες τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα

Κάλυψη από τις αναγκαίες ειδικότητες όλων των προβλεπόμενων ωρών των γνωστικών αντικειμένων ειδικοτήτων και στην πρωινή ζώνη και στο ολοήμερο. Δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο

Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία

Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος – Καμία σύμπτυξη τμήματος δε θα γίνει αποδεκτή.

Κάλυψη όλων των  συλλόγων διδασκόντων των Νηπιαγωγείων που θα  προχωρήσουν στη συγκρότηση τμημάτων αμιγούς χαρακτήρα (αμιγώς κλασσικού, αμιγώς ολοήμερου προγράμματος) σύμφωνα με τις αιτήσεις των γονέων και την εναλλαγή της βάρδιας των Νηπιαγωγών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο της ίδιας σχολικής χρονιάς.

Την αποφυγή μετακινήσεων δασκάλων που θα τοποθετηθούν τώρα στα ολοήμερα τμήματα στο μέλλον για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από άδειες

Την αποφυγή κάλυψης ωραρίου δασκάλων από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και το αντίστροφο.

Τον άμεσο χωρισμό τμημάτων με πληθωρικό αριθμό μαθητών (άνω των 25) και την ικανοποίηση των αιτημάτων των σχολείων από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον κο Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας είναι ότι έχουν καλυφθεί και συνεχίζουν να καλύπτονται τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας έχοντας ικανό αριθμό (μονίμων από απόσπαση και αναπληρωτών) για την κάλυψή τους, ώστε κανένας δάσκαλος να μην αναλάβει ωράριο εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ούτε και το αντίστροφο, επίσης τόνισε ότι η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) έγιναν με απόλυτη διαφάνεια (μοριακοί πίνακες) και με πλήρη ανάρτηση των λειτουργικών κενών αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος, ακόμα δήλωσε ότι για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ωραρίου εκπαιδευτικών για την κάλυψη του ολοήμερου (εφόσον από φέτος χρεώνεται για όλους τους εκπαιδευτικούς  που διδάσκουν στο ολοήμερο η ώρα της σίτισης ως διδακτικής) έχει ήδη τοποθετηθεί ή θα τοποθετηθεί από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας ένας/μια επιπλέον δάσκαλος/-α για το ολοήμερο, δε δεσμεύτηκε όμως για την τοποθέτηση και δεύτερου/-ης επιπλέον δασκάλου/-ας για το ολοήμερο, όταν τα εγγεγραμμένα παιδιά ξεπερνούν τα 50. Επίσης δεν είχαμε δέσμευσή του αναφορικά με την απαίτηση του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων μας για τη χορήγηση αποκλειστικής παράλληλής στήριξης για κάθε παιδί που την έχει ανάγκη παραπέμποντας το θέμα του χωρισμού του ωραρίου των συναδέλφων της παράλληλής στήριξης σε περισσότερα του ενός παιδιά στην επιτροπή που θα συγκαλέσει και θα αποτελείται από τον ίδιο, την προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας, το σύμβουλο ειδικής αγωγής και τους συμβούλους γενικής αγωγής της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.

Στις απαντήσεις του Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας διατρανώσαμε για άλλη μια φορά την πρόθεση και απόφασή μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών διεκδικώντας απαρέγκλιτα και αταλάντευτα τα αιτήματά μας για τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου και Νηπιαγωγείου ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων μας να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΝ ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ/-ΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ/-ΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ (η μια διδακτική ώρα χρεώνεται για δυο και οι δύο διδακτικές ώρες χρεώνονται για τρεις).

ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΩΡΩΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.

ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΥΠΠΕΘ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΩΡΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ.

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.

Καλούμε ακόμα τους Δ/ντές – Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων, τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων και τους συλλόγους διδασκόντων να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας αναφορικά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ή τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν αναφορικά με την αμφισβήτηση εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Το σχολείο που υπηρετούμε δεν αρμόζει ούτε στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας ούτε και στο παιδαγωγικό και μορφωτικό μας όραμα αλλά και στις εργασιακές μας κατακτήσεις και δικαιώματα.

Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και διαφορετικών χωρίς ταξικούς φραγμούς για τους μαθητές και με μόνιμους εκπαιδευτικούς (ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΤΩΡΑ) με οργανικές θέσεις για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του Δημοτικού Σχολείου.

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.  


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα