Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε. Αμαρουσίου & «Ο Περικλής» που έγινε στην έδρα της  Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στις 11-9-2018.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 η προγραμματισμένη δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π. Ε. Β΄ Αθήνας  Αμαρουσίου &  «Ο Περικλής» (η πρώτη είχε γίνει και από τους τρεις συλλόγους των εκπαιδευτικών της Π. Ε. της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στις 6 – 9 – 2018)  στην έδρα της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν,  το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, Δινοπούλου Ευαγγελία, (αναπληρώτρια – δασκάλα), καθώς και συνάδελφοι αναπληρωτές ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι συνάδελφοι έθεσαν επιτακτικά τα εξής θέματα:

• το θέμα της δημοσιοποίησης από τη Διεύθυνση όλων των λειτουργικών κενών  των σχολικών μονάδων, όπως απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία  προκειμένου οι συνάδελφοι να κάνουν δηλώσεις τοποθέτησης στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν και οι τοποθετήσεις τους να γίνουν με πλήρη διαφάνεια και ισονομία και να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων στο βαθμό που ο αριθμός των προσλήψεων της α΄ φάσης  μπορεί να εκπληρώσει (παράλληλα να προωθηθεί στο Υπουργείο Παιδείας ο υπολειπόμενος αριθμός των λειτουργικών κενών και να ζητηθεί νέος αριθμός απαιτούμενων προσλήψεων, αφού χρειάζεται ακόμα, σύμφωνα με στοιχεία των αιρετών εκπροσώπων μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, για τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας: 10 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, 6 εκπαιδευτικοί Μουσικής, 10 εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής, 15 εκπαιδευτικοί Εικαστικών, 20 Νηπιαγωγοί για Παράλληλη Στήριξη και 170 Δάσκαλοι για Παράλληλη Στήριξη),
  • το θέμα της ικανοποίησης των αιτήσεων των αποσπάσεων εντός για όσους συναδέλφους έχουν αιτηθεί τέτοιου είδους αποσπάσεις με σύννομο και διαφανή τρόπο,
  • το θέμα της διόρθωσης των λαθών στις τοποθετήσεις των μόνιμων  & αναπληρωτών εκπαιδευτικών (όπου έχουν γίνει λάθη με ευθύνη της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να επαναληφθεί η διαδικασία τοποθέτησης),
  • το θέμα της άμεσης κάλυψης των αναγκών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, εφόσον έχουν προσληφθεί χιλιάδες αναπληρωτές από το ΥΠΠΕΘ σε όλη τη χώρα στην πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών σύμφωνα με τα στοιχεία και τις δηλώσεις του ΥΠΠΕΘ.

Ο Δ/ντής  Π.Ε. Β΄ Αθήνας  και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων δεν δεσμεύτηκαν σε ότι αφορά την πλήρη  δημοσιοποίηση των κενών εμμένοντας στην απόφασή τους  να τοποθετήσουν τους διαθέσιμους  αναπληρωτές  κατηγοριοποιώντας τις ανάγκες των σχολείων σε «επείγουσες» και «μη επείγουσες»  ανάλογα με το μέγεθος της λειτουργικής οργανικότητας των σχολείων και με την πρόθεση να καλύψουν  αποκλειστικά την λειτουργία του πρωινού προγράμματος  σε πλήρη ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα της αδιαφανούς αυτής τακτικής είναι η αναγκαστική τοποθέτηση των συναδέλφων ειδικοτήτων για τη συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου και σε άλλες σχολικές μονάδες (από αυτές που αρχικά τοποθετήθηκαν), χωρίς να γνωρίζουν ποιες επιλογές έχουν.

Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό, η Διεύθυνση προωθεί την τακτική των αναθέσεων μαθημάτων  διαφορετικών ειδικοτήτων  για τη συμπλήρωση ωραρίου όπου τύχει και όπως τύχει, για να «μπαλωθούν οι τρύπες»  ακόμα και στις περιπτώσεις των μαθητών ΕΑΕ και να θριαμβεύσει η νέα «κανονικότητα» του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά δε την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης η Διοίκηση επέλεξε για άλλη μια φορά το μοίρασμα των εκπαιδευτικών σε περισσότερα του ενός  παιδιά και σε περισσότερα του ενός σχολεία με την κάλυψη των σχετικών αποφάσεων από μια  επιτροπή  που διαχειρίστηκε τη διαδικασία, αποτελούμενη από τους  Σχολικούς Συμβούλους Γενικής και Ειδικής Αγωγής, την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και πάλι χωρίς την δημοσιοποίηση των εγκεκριμένων από το ΚΕΔΔΥ αναγκών και των κενών θέσεων που αντιστοιχούν.

Διαφωνούμε κάθετα με  την απαράδεκτη αυτή τακτική της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, θεωρώντας  ότι είναι αδιαφανής, αντιπαιδαγωγική  και πλήρως εναρμονισμένη με τη λογιστική λογική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας, σε κατηγοριοποίηση ακόμη και της αναπηρίας και σε επιλεκτική  ομηρεία τους αναπληρωτές συναδέλφους μας.

Αναφορικά με το ζήτημα της διόρθωσης των λαθών στις τοποθετήσεις των  μόνιμων  & αναπληρωτών εκπαιδευτικών (όπου έχουν γίνει λάθη με ευθύνη της Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας) μας δηλώθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διόρθωσή τους, ενώ για την ικανοποίηση των αποσπάσεων εντός μας δηλώθηκε ότι θα ικανοποιηθούν με απόλυτα σύννομο τρόπο, εφόσον προκύψουν κενά μετά την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών που έχει στη διάθεσή της η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Τέλος το θέμα της άμεσης κάλυψης των αναγκών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή της η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας μας δηλώθηκε ότι τα σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής μας θα έχουν πλήρως καλυφθεί έως την Πέμπτη 13 – 9 – 2018.

Επειδή από τις απαντήσεις των υπευθύνων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν μείναμε ικανοποιημένοι καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν εγγράφως τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε κάθε περίπτωση  παράνομης  ενέργειας σχετικά με τις τοποθετήσεις τους.

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4