Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Δημιουργία αποθετηρίου – βήματος διαλόγου αναφορικά με τις προτάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων (μελών της Δ.Ο.Ε.), των συλλόγων διδασκόντων και των συναδέλφων για το περιεχόμενο του σχολείου και τη βελτίωση της καθημερινής εκπαιδευτικής πράξης και των προβλημάτων του Δημόσιου Σχολείου.

Η πολυσύνθετη και ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα μέσα στην οποία αναπτύσσεται και λειτουργεί το Δημόσιο Σχολείο σήμερα μέσα από την καθημερινή εργασία και δράση των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν επιβάλλουν πλέον, με τον πιο επιτακτικό τρόπο, την άρθρωση ενός ριζοσπαστικού και σύγχρονου παιδαγωγικού λόγου που θα βασίζεται όχι μόνο στην επιστημονική συγκρότηση και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών αλλά και στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας που τόσο έντονα αμφισβητούνται και αναιρούνται τα τελευταία χρόνια από τις εκπαιδευτικές πολιτικές που υλοποιούνται.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις ημερίδες που διοργάνωσε η Δ. Ο. Ε. για το περιεχόμενο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και τις διεκδικήσεις μας κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016 (μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα και ενθαρρυντική προσπάθεια που δυστυχώς δεν βρήκε συνέχεια), το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου προτείνει στο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. (μέλη της Δ.Ο.Ε.) της χώρας, τη δημιουργία αποθετηρίου – βήματος διαλόγου από τη Δ. Ο. Ε. (με ευθύνη της λειτουργίας του στο ΙΠΕΜ – ΔΟΕ) ηλεκτρονικού χαρακτήρα, στο οποίο θα κατατίθενται και θα συλλέγονται οι προτάσεις των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε., των συλλόγων διδασκόντων και συναδέλφων μελών της ΔΟΕ αναφορικά με το περιεχόμενο του σχολείου (καθημερινή σχολική πράξη, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, ωρολόγιο πρόγραμμα, Νηπιαγωγείο, περιεχόμενο Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου, εργασιακά προβλήματα εκπαιδευτικών, ειδική αγωγή, επιμόρφωση εκπαιδευτικών κ.ά.). Στόχος μας είναι η άρθρωση ενός σύγχρονου και ριζοσπαστικού παιδαγωγικού επιστημονικού λόγου από την πλευρά των εκπαιδευτικών, μέσω του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, ικανού να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος των προτάσεων των κυρίαρχων κύκλων στην εκπαίδευση και στην κοινωνία που επιδιώκουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εξαφάνιση του Δημόσιου Σχολείου καταργώντας κατακτήσεις και μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των εργαζόμενων.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4