Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Σε έγγραφο του ΥΠΠΕΘ που απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της χώρας με Αρ. Πρωτοκόλλου: 184795/Δ1 της 30 – 10 – 2017 και τίτλο: «Διευκρινήσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων» επιχειρείται ευθέως να αναιρεθεί η χορήγηση της ώρας της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στη διδασκαλία μαθημάτων στα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, αφού τεχνηέντως και με βάση νομικίστικου χαρακτήρα ερμηνείες μπαίνει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση ως διδακτικής της ώρας της σίτισης να έχει ο εκπαιδευτικός μάθημα και την τρίτη ώρα του προγράμματος του ολοήμερου.

Επιπρόσθετα δημιουργείται περαιτέρω σύγχιση αναφορικά με την ώρα ενημέρωσης των γονέων από τους εκπαιδευτικούς αναφορικά με την πρόοδο των παιδιών τους, αφού είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με το Π. Δ. 79/2017 ότι ο εκπαιδευτικός μπορεί να ενημερώσει τους γονείς των μαθητών του εντός εργασιακού και εκτός διδακτικού του ωραρίου, αλλά σύμφωνα με την εγκύκλιο και σε παρένθεση προτείνεται ενδεικτικά ως ώρα ενημέρωσης των γονέων οι ώρες από 13:15 έως 14:00.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες και προδήλως παράνομες τις ενέργειες αυτές του ΥΠΠΕΘ που έχουν ως μοναδικό στόχο τους να περιστείλουν όσο μπορούν, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση, τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

Καλούμε του συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν να προσμετρούν την ώρα της σίτισης ως διδακτικής σε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους που εμπλέκονται στο ολοήμερο ανεξαρτήτως της ώρας (2ης ή 3ης) που διδάσκουν, καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν τους γονείς, με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων οποιαδήποτε ώρα επιθυμούν εντός τους εργασιακού και εκτός του διδακτικού τους ωραρίου.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του παραπάνω θέματος.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4