Σύλλογος νησιών Αργοσαρωνικού

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ   -  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ -

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ    ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ    ΤΗΣ  ΠΕΜΠΤΗΣ 23/02/2017

Ακόμη μια χρονιά εργασιακής ομηρίας των αναπληρωτών βρίσκεται στην εξέλιξή της. Έχουμε  απουσία μόνιμων διορισμών για 7η ουσιαστικά χρονιά  και κάλυψη των πάγιων αναγκών της εκπαίδευσης από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Είναι μια κατάσταση που υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των σχολείων,τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και καταστρέφει τις εργασιακές σχέσεις  των  εκπαιδευτικών.Στο σχολείο της αγοράς , όπως απαιτούν ο Ο.Ο.Σ.Α και η Ε.Ε το δικαίωμα της εργασίας είναι πλήρως υπονομευμένο και η εξασφάλισή του εντελώς προσωρινή. Είναι η δουλειά λίγων μηνών για μια μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων , τους αναπληρωτές και η εργασιακή ομηρεία μόνιμη κατάσταση για αρκετά χρόνια.

Ταυτόχρονα το κομμάτι έχει κατακερματιστεί εργασιακά (Ε.Σ.Π.Α, Π.Δ.Ε , παλιοί , νέοι , κ.λ.π), μια πρακτική που βολεύει απόλυτα το Υπουργείο Παιδείας και τις κυβερνήσεις να το χειραγωγούν και να το κρατούν σε κατάσταση ομηρείας.  Πρόχειρες διαδικασίες στις προσλήψεις , σωρεία αυθαιρεσιών , καταστρατήγηση της προυπηρεσίας ως προς το δικαίωμα επιλογής σχολείων. Διάκριση ως προς τις προσλήψεις μεταξύ Ε.Σ.Π.Α και Π.Δ.Ε Όσοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις Ε.Σ.Π.Α δεν δικαιούνται να επιλέξουν ολιγοθέσια σχολεία και το αντίστροφο.  Στα νηπιαγωγεία οι αναπληρωτές Ε.Σ.Π.Α προβλέπονται για τα προνήπια και οι υπόλοιποι για τ’ άλλα. Δημιουργούνται έτσι εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων.

Περίπου 23.000 συνάδελφοι αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες για πάνω  από 7 χρόνια που έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Η κυβέρνηση συστηματκά εξαπατά με τους δήθεν διορισμούς που εξαγγέλει. Εμπαίζει, όπως και η προηγούμενη. Αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά. Γι αυτούς ανάγκη είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων.

Οι διακηρύξεις για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση επαναλαμβάνονονται τα τελευταία χρόνια από όλους του Υπουργούς Παιδείας και της τωρινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,όσο και της προηγούμενης (Α.Λοβέρδος).Είναι μια τεχνική παρελκυστική που στόχο έχει να κρύψει την πραγματικότητα , την πραγματικότητα  που δείχνει ότι σε εφαρμογή έμπαιναν αλλεπάλληλοι ‘’κόφτες’’ για τις θέσεις των εκπαιδευτικών.  Την ίδια ώρα οι θεσμοί απαιτούν εφαρμογή της αξιολόγησης ως προυπόθεση για την έναρξη οποιασδήποτε διαδικασία διορισμών , δηλ. απόλύσεις μόνιμου προσωπικού και στη  συνέχεια προσλήψεις άλλου σαφώς πιο φθηνού μισθολογικά προσωπικού. Ο Ο.Ο.Σ.Α στοχοποιεί το ωράριο των εκπαιδευτικών και προτείνει την άυξησή του για όλους και ειδικά γι’ αυτούς που έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας , ο ΣΕΒ σε πρόσφατο υπόμνημά του(«Η έξοδος από την κρίση ξεκινάει από τα Θρανία» , Φεβρουάριος 2017) διαπιστώνει υπερεπάρκεια εκπαιδευτκού προσωπικού στα σχολεία και όχι  σωστή κατανομή του, προσδοκώντας παραπέρα συρρίκνωση των σχολείων και του εκπαιδευτικού προσωπικού ,σ’ ένα σχολείο μαθητείας και κατάρτισης.

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας προώθησε φέτος μειώσεις του ωρολόγιου προγράμματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την επόμενη στο «Νέο Λύκειο» Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Δεν έχει κανένα νοημα ο διαχωρισμός των συναδέλφων αναπληρωτών σε διάφορα κομμάτια – κατηγορίες. Ένας τέτοιος διαχωρισμός εξυπηρετεί τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για να την εδραίωση της λογικης του «διαίρει και βασίλευε» μέσα στο σώμα των αναπληρωτών , ώστε αυτό να γίνει πιο αδύναμο και υποταγμένο στα σχέδια Υπουργείου Παδείας για απολύσεις και  γενίκευση της ελαστικής  εργασίας στην εκπαίδευση.

Μαζικοί διορισμοί στην  εκπαίδευση τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους  Από κοινού μαζί με τα σωματεία μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για ένα σχολείο που ν’ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών , των εκπαιδευτικών και της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Συμμετέχουμε ως Σύλλογος Δ/Ν νησιών Αργοσαρωνικού στην Ημέρα Πανελλαδική Δράσης στις 23 Φλεβάρη, στο Υπουργείο Παιδείας(2μ.μ.) με αίτημα: «Μαζικοί – Μόνιμοι Διορισμοί στα Σχολεία, Κάλυψη των Σύγχρονων αναγκών σε προσωπικό»

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση ο Σύλλογος κηρύττει  τρίωρη στάση έργασίας , 11- 2.00 μμ για την πρωινή ζώνη και 1.00 -4.00 για την απογευματινή για τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να έρθουν σε επαφή με το Δ.Σ του Συλλόγο.

ΡΕΠΠΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  , Πρόεδρος   τηλ. 697 2761843 , 22970 22618

ΛΙΚΟΥΡΗ ΛΙΛΙΚΑ , Αντιπρόεδρος,  τηλ. 6957677462 , 22970 22143

ΛΙΑΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ , Γεν. Γραμματέας , 6948684081, 22970 22865

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ