Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλ. Γονέων Μουσικού Κέρκυρας: Απαράδεκτη απόφαση του Περ. Δ/ντή Εκπαίδευσης για την περικοπή τμήματος της Α' Γυμνασίου


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιούνιος, 2018 - 17:44 | Στην Κατηγορία:

Καταγγελία

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από εκπαιδευτικούς του σχολείου πως ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης  ενέκρινε για την Α΄ Γυμνασίου μόνο τη λειτουργία δύο τμημάτων.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων τα κριτήρια για τη λειτουργία των τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου είναι τρία: η ύπαρξη υποδομών, το προσωπικό και  οι  αιτήσεις  των μαθητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύουν και τα τρία.

Με την απόφαση αυτή ο Περιφερειακός Δ/ντής στερεί τη δυνατότητα να λάβουν μουσική παιδεία παιδιά, τα οποία το έχουν αιτηθεί. Με 61 αιτήσεις μαθητών είναι προφανές πως δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις  για τη συγκρότηση τριών τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.

Ως γονείς δεν δεχόμαστε εκπτώσεις. Γνωρίζουμε πως η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών. Όμως ο κ. Γκούσης  έχει και προσωπική ευθύνη. Δυστυχώς για το Μουσικό Σχολείο τον τελευταίο χρόνο οι αποφάσεις του και η ανοχή του έχουν  παίξει αρνητικό ρόλο στη λειτουργία και στην πορεία  του Σχολείου.

Ζητάμε την άρση της απόφασης για συγκρότηση ΜΟΝΟ 2 τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.

Μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να μορφώνονται και να έχουν τη δυνατότητα και την πρόσβαση  στη μουσική παιδεία.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα