Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ

Είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών απεργών πείνας στην Τουρκία και των απεργών πείνας που τους συμπαραστέκονται στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Στηρίζουμε ολόψυχα τον αγώνα των αγωνιστών που είναι φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας και βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Η εξουσία του ΑΚΡ του κόμματος του Ερντογάν, μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη 2016, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χιλιάδες αριστεροί και δημοκράτες δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ αυτών χιλιάδες εκπαιδευτικοί, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου απολύθηκαν και πολλοί βρέθηκαν στις φυλακές. Το πραξικόπημα ήταν μια καλή ευκαιρία για να διωχθούν από το κράτος και το δημόσιο τομέα όλοι οι ανεπιθύμητοι.

Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μαρτίου 2017 για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις παράνομες και αυθαίρετες απολύσεις και διώξεις του Ερντογάν και του κόμματος του. Έγιναν η φωνή εκατομμυρίων που αντιστέκονται στο φασισμό και στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, των απολυμένων, των φυλακισμένων.

Όταν η αντίστασή τους μεγάλωσε και διαδόθηκε σ’ όλη την Τουρκία, συνελήφθησαν στην 76η ημέρα της απεργίας πείνας τους. Σήμερα συνεχίζουν μέσα από τη φυλακή και η πρώτη δίκη τους πρόκειται να γίνει στην Άγκυρα στις 14 Σεπτέμβρη. Τα αιτήματα τους είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Να πάρουν πίσω τα κλεμμένα δικαιώματά τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και στο πλευρό των Τούρκων αγωνιστών που κάνουν απεργία πείνας συμπαράστασης στα Προπύλαια αλλά και σ’ άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγωνιστών απεργών πείνας-Να αποφυλακιστούν οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία

Να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί

Να καταργηθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης Ερντογάν

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3