Ανακοίνωση

Η Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ιδρυτική) ΟΜΟΦΩΝΑ καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη στάση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ / ΔΗΣΥ). Την ώρα που η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου, προχώρησε στην καρατόμηση της απεργίας η ΑΔΕΔΥ δεν προκήρυξε καν απεργία!!! Επτά ΝΤ ζήτησαν απεργία και αυτοί το αρνήθηκαν!!! Η ΑΔΕΔΥ σφυρίζει αδιάφορα για την περιστολή του μεγαλύτερου δικαιώματος της εργατικής τάξης για το οποίο έπεσαν κορμιά!!! Αποδεικνύεται πως ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός που κυριαρχεί σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ είναι βασικός μοχλός για την υλοποίηση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Τώρα, την ώρα της εφαρμογής όλου του πακέτου της τρίτης αξιολόγησης που «πέρασε» με το πολυνομοσχέδιο και της προετοιμασίας για την επόμενη, την ώρα που μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη όλες τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, που τσακίζονται τα οικογενειακά και κοινωνικά επιδόματα, που γίνεται νέος περιορισμός του «εργατικού κόστους», που οδηγείται στον πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία, που προχωράνε οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, που επανέρχεται η αξιολόγηση και μονιμοποιούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης για την νέα γενιά, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ μαζί με τη ΓΣΕΕ υπογράφουν νέο προδοτικό συμφωνητικό κοινωνικών εταίρων για να βάλλουν πλάτη στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Για τα παραπάνω, η Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου στο Νομό σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Η ΕΓ του νεοϊδρυθέντος ΝΤ δεσμεύεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι καθήκον των εργαζομένων να ακολουθήσουμε το δρόμο της ταξικής πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ- κεφαλαίου – κομμάτων τους – εργοδοτικού / κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4