Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Το ΕΒΠ έχει διδακτικό ωράριο


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοέμβριος, 2017 - 20:44 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τη σημερινή ανακοίνωσή της και με αφορμή τα ερωτήματα που δέχθηκε σε σχέση με το ενημερωτικό σημείωμα που εξεδόθη χθες για τη συνάντησή του Δ.Σ. με το Δ/ντη Ειδικής Αγωγής κο Κασσιανό θέλει να υπογραμμίσει τα εξής:

Παραμένει πάγια, σταθερή και απαρέγκλιτη θέση της Ομοσπονδίας ότι το προσωπικό που εργάζεται στην εκπαίδευση επομένως και το ΕΒΠ έχει διδακτικό ωράριο. Αυτό έχει ειπωθεί και έχει υποστηριχθεί σε όλες τις συναντήσεις του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τους επίσημους θεσμικούς φορείς του Υπουργείου Παιδείας και προς τον ίδιο τον Υπουργό.

Το ΕΒΠ έχει ισότιμη συμμετοχή και ισότιμο ρόλο στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους. Η άμεση υπηρεσιακή αναβάθμιση του ΕΒΠ από ΔΕ σε ΤΕ σύμφωνα και με τη νομική γνωμοδότηση που σε συνεργασία με το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής υποβάλλαμε και επίσημα στον Υπουργό και η μετονομασία του σε ΕΒΕΠ (Ειδικό Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό)  αποτελούν δύο πολύ σημαντικές προτεραιότητες για την Ομοσπονδία.

Από την πλευρά της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου στην αλλαγή της ΥΑ που ορίζει το ωράριο και την νομοθετική ρύθμιση της κατάταξης στην κατηγορία ΠΕ όλων των κλάδων του ΕΕΠ και στην κατηγορία ΤΕ του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα