το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΠΕΑΔ για στέγαση Αναπληρωτών: Μύκονος και Σαντορίνη δεν είναι εξαίρεση - Είναι ο απόλυτος κανόνας!


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτώβριος, 2017 - 17:52 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Με όχι ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση διαπιστώνουμε ότι η συζήτηση για τις συνθήκες διαβίωσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εστιάζεται στα δύο πλουσιότερα νησιά της Ελλάδας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι το ίδιο σκληρή σε όλη την επικράτεια.
Οι εκπαιδευτικοί – βαλίτσες, οι λειτουργοί του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, της Παιδείας, οι άνθρωποι που μπαλώνουν τις τρύπες ενός εκπαιδευτικού συστήματος υπό κατάρρευση, παντού βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Σε όλες τις τουριστικές περιοχές αντιμετωπίζονται ως η συνέχεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, θεωρώντας τους ως επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων, που θα τους απομυζήσουμε. Στις υπόλοιπες περιοχές θεωρούνται ως η ευκαιρία για ενίσχυση του εισοδήματος.

Η Μύκονος και η Σαντορίνη δεν είναι η εξαίρεση! Είναι ο απόλυτος κανόνας, που δεν έχει εξαιρέσεις! Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, η πλειονότητα εκ των οποίων έχει συμπληρώσει άνω των πενήντα μηνών πραγματική προϋπηρεσία, σχεδόν παντού αντιμετωπίζονται ως πορτοφόλι προς αρπαγή.

Η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών αυτών εργάζονται υπό καθεστώς ομηρείας για περισσότερα από δέκα χρόνια, μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν οικογένειες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται: 

- να συντηρούν δύο ή και τρία σπίτια (αρκετοί έχουν παιδιά, που πλέον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ),

- να πηγαίνουν στις οικογένειές τους με κάθε ευκαιρία (Σαββατοκύριακα ή άλλες διακοπές), γεγονός που συνεπάγεται δυσβάσταχτες δαπάνες,

- να κάνουν αιματηρές οικονομίες προκειμένου να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, καθώς ειδικά όσοι προσλαμβάνονται από το Δεκέμβρη και μετά, κινδυνεύουν να μην πάρουν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ στη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι να επαναπροσληφθούν. 

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ζητά και διεκδικεί:

- Την πρόβλεψη επιδόματος εγκατάστασης κατά την τοποθέτησή τους.

- Δωρεάν σίτιση για τους συναδέλφους αναπληρωτές. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και η σχετική διάταξη που αφορά τη σίτιση των αναπληρωτών (αρ. 32 Ν. 4483/2017) για νησιά μικρότερα των 18.000 κατοίκων. Ζητούμε την επέκταση της παροχής αυτής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

- Εξασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού οικημάτων για δωρεάν στέγαση όσων συναδέλφων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων καταλυμάτων (π.χ. «XENIA» του τέως ΕΟΤ) για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος εύρεσης κατοικίας ή την επιδότηση του συνήθως πανάκριβου ενοικίου τους, που συστηματικά απαιτείται από τους ιδιοκτήτες να μη δηλώνεται

- Έκδοση πάσο με έκπτωση για τα πλοία της γραμμής και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ μεταξύ του τόπου μόνιμης κατοικίας και περιοχής τοποθέτησης.

Τονίζουμε ότι όλα τα παραπάνω η Πολιτεία ορθά τα παρέχει σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους του δημοσίου τομέα, δεκαετίες τώρα (στρατιωτικοί, δικαστικοί κλπ). Ακόμα και μετακινήσεις «εκτός έδρας» καλύπτονται αδρά για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Διεκδικούμε το αυτονόητο, για τον κλάδο που έχει υποστεί τη σκληρότερη και την πλέον απαξιωτική μεταχείριση από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Ας μεριμνήσει στοιχειωδώς η Πολιτεία για τον πολύπαθο κλάδο μας!

Είμαστε εκπαιδευτικοί, δεν είμαστε βαλίτσες!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σημαντικές διευκρινήσεις για την προϋπηρεσία σχετικά με το “ταβάνι” των 84 μηνών

Διαβάστε παρακάτω τις διευκρινίσεις της ΠΕΑΔ για την προϋπηρεσία σχετικά με το “ταβάνι” των 84 μηνών

1. η εκτίμηση που δημοσιεύτηκε και αναφέρεται στο ενδεχόμενο απώλειας προϋπηρεσίας δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη ότι στους εν λόγω πίνακες περιλαμβάνονται και τα λεγόμενα «διπλά» μόρια, ενώ αυτά δεν αφορούν τον μόνιμο διορισμό. Άρα οι ενδεχόμενες απώλειες στην προϋπηρεσία δεν είναι τόσο δραματικές και θα αφορά λίγους εκπαιδευτικούς.

Mόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: οι θέσεις της Π.Ε.Α.Δ

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσής