Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πάνω από 70 τα κενά στο ΠΥΣΠΕ Σερρών


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 10:02 | Στην Κατηγορία:
Σύλλογος ΠΕ Σερρών

Συναδέλφισσες και συναδέλφοι,

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας και οι προσδοκίες γονέων, εκπαιδευτικών και κοινωνίας ήταν πολύ μεγάλες καθώς οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας και οι μεγαλόστομες δηλώσεις δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Στις 11 Σεπτέμβρη όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα, με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. Για μία ακόμα φορά όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Χιλιάδες σχολεία παραμένουν με ελλιπή στελέχωση, με το πρόγραμμα αύριο να ξεκινά κανονικά. Στον νομό Σερρών παρατηρούνται οι παρακάτω ελλείψεις :

ΠΕ60 Νηπιαγωγών: -7

ΠΕ19 Πληροφορικής: -17

ΠΕ06 Αγγλικών:-4

ΠΕ07 Γερμανικών:-9

ΠΕ16 Μουσικής: -5

ΠΕ32 Θεατρολόγων: -8

ΠΕ08 Καλλιτεχνικών: -20

Οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν, όπως είναι κατανοητό, σχολεία 2 ταχυτήτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Νομό Σερρών σχολεία πλήρως στελεχωμένα ενώ παράλληλα υπάρχουν σχολεία όπου υπάρχει μόνο δάσκαλος και γυμναστής! Γυρνούμε λοιπόν πολλές δεκαετίες πίσω, όπου τα σχολεία είχαν μόνο τον δάσκαλο για όλα. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστιες ανισότητες στην εκπαίδευση των μαθητών και αποδεικνύει περίτρανα πως και οι φετινές εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Απορίας άξιο είναι το γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν πραγματοποίησε αποσπάσεις στους κλάδους ΠΕ60,ΠΕ19,ΠΕ06,ΠΕ07 όταν τα κενά ήταν πραγματικά και δηλωμένα. Γιατί άφησε συναδέλφους μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και διέλυσε οικογένειες?

Το Δ.Σ. καταγγέλλει την μη πραγματοποίηση αποσπάσεων και τη μη κάλυψη των κενών με αναπληρωτές στην Α’ φάση προσλήψεων και ζητά άμεσα την στελέχωση των σχολικών μονάδων του Ν. Σερρών.

 

Για  το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                  Κοντόπουλος Γιώργος


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα