Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου: Να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ η ΔΟΕ απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 9/3

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 6 Μάρτιος, 2018 - 10:36 | Στην Κατηγορία:

Καμιά αναμονή – κλιμάκωση του αγώνα για μαζικούς διορισμούς με νέα απεργία την Παρασκευή 9/3

Το Δ.Σ του συλλόγου Δ-Ν Σύρου- Τήνου χαιρετίζει αγωνιστικά τις μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Μάρτη χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών, πολιτική που πηγάζει από τις αποφάσεις ΕΕ,ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και υλοποιείται από την κυβέρνηση.  Συγκεντρώσεις που είναι υπόσχεση για διαρκή αγώνα για όλα τα προβλήματα της εργασίας και της εκπαίδευσης.

Χαιρετίζει τους 2.000 και πλέον εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα που αντέταξαν απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επέλεξε να  τους αντιμετωπίσει με τη βία και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Κυρίως γιατί δεν λύγισαν μπροστά στην  πολιτική  καταστολής αλλά σπάζοντας την τρομοκρατία, μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποίησαν κατάληψη και μαζικότατη Συνέλευση Αγώνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι.

Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που ανταγωνιζόμενη τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού αυταρχισμού, ανέλαβαν την ευθύνη να χτυπήσουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, να ματώσουν για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς, να αντιμετωπίσουν τους αγώνες τους με ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα.

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας, επαναφέρει επιθετικά και αποφασιστικά το αίτημα για μαζικούς διορισμούς. Τα αιτήματα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για διορισμό όλων των αναπληρωτών – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, αποτελούν τον πυρήνα των διεκδικήσεων αυτού του κόσμου και ταυτόχρονα, αμφισβητούν έμπρακτα τα μνημονιακά δεσμά και την κυβερνητική πολιτική της αδιοριστίας.

Αυτά τα αιτήματα οφείλουν να συνδεθούν με την κοινωνική αναγκαιότητα για μαζικούς διορισμούς και με τους αγώνες ενάντια στις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης, ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων όλων των τελευταίων χρόνων, που συρρικνώνουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας (υψηλός αριθμός μαθητών στις τάξεις, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, κατάργηση του υπεύθυνου ολοημέρου, τριμελείς επιτροπές του ΠΔ79 για τις μαθητικές εγρραφές κλπ.)

Στηρίζουμε την απόφαση της ενωτικής και μαζικής Συνέλευσης Αγώνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπουργείο Παιδείας για αγωνιστική κλιμάκωση με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη.

Καλούμε τo ΔΣ της ΔΟΕ να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ απεργιακή κινητοποίηση και πανελλαδικό συλλαλητήριο την επόμενη Παρασκευή 9/3 .

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.