Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κάλεσμα για συντονισμό από τον Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Μάρτιος, 2018 - 11:51 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι/ισσες,

μπροστά μας βρίσκεται, μια ακόμη φόρα, η υλοποίηση μνημονιακής αξιολόγησης, με επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων, προώθηση της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, σειρά ιδιωτικοποιήσεων, επέκταση της επισφαλούς εργασίας, και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Επιπλέον με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως αποκλειστικό τρόπο διενέργειας πλειστηριασμών, εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέροντα των τραπεζών, και ικανοποιώντας τις ορέξεις τους για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση μιλά και ξαναμιλά για "ανάπτυξη". Στη δική τους “ανάπτυξη” όμως, για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά ανεργία, φτώχεια κι εξαθλίωση, μισθοί και συντάξεις πείνας, δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί ή μετανάστευση για τη νεολαία.

Δεν μπορούμε να μένουμε στην αδράνεια! Εδώ και τώρα “να πάει αλλιώς!”

Τον δρόμο τον δείχνουν οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί! Ο αγώνας τους για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για διορισμό όλων των αναπληρωτών – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων δείχνουν πως εδώ και τώρα ο κόσμος της εργασίας μπορεί να βγει μπροστά, να διεκδικήσει δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια και να αμφισβητήσει έμπρακτα τα μνημονιακά δεσμά και την κυβερνητική πολιτική.

Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, είναι ανάγκη συνολικά να δώσουμε μια συλλογική και αγωνιστική απάντηση στις επιθέσεις που δεχόμαστε. Είναι ξεκάθαρο ότι για την παραμικρή διεκδίκηση χρειάζεται η ενιαία δράση των συλλόγων και των σωματείων, καθώς η ΓΣΕΕ της απόλυτης συνθηκολόγησης κι η ΑΔΕΔΥ με τις επετειακές κινητοποιήσεις τους και την υποταγή τους, καταδικάζουν τους αγώνες μας στην ήττα. Ο συντονισμός των σωματείων, στη βάση των αποφάσεων των γενικών τους συνελεύσεων, κόντρα στις λογικές συναίνεσης, είναι απόλυτα αναγκαίος για να μπορέσουν οι αγώνες μας να είναι νικηφόροι στο σήμερα!

Καλούμε σε σύσκεψη την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό στο Ηράκλειο την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 19.30 στα γραφεία των Δασκάλων (Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη) για να αποφασίσουμε ενιαία τις δράσεις μας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη στήριξή μας στον αγώνα που διεξάγεται στον κλάδο της εκπαίδευσης και να οργανώσουμε την εκδήλωση για την Ηριάννα και τον Περικλή που αποφασίσαμε σε προηγούμενη σύσκεψη.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα