Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΡΑ ΠΕ: Λύση στο πρόβλημα στέγασης των Αναπληρωτών τώρα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 20:48 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών βρέθηκαν στις θέσεις τους  με το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία και υπήρξε ρεκόρ στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Όμως πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες αναπληρωτές/τριες δεν φτάνει που ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και συνεχούς μετακίνησης κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα, βρίσκονται  και κυριολεκτικά στο δρόμο μη μπορώντας να βρουν κατοικία  στον τόπο πρόσληψής τους. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, κυρίως σε κάποια νησιά λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των τουριστών και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Όμως στη Σαντορίνη κατά κύριο λόγο και στη Μύκονο το πρόβλημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Εκπαιδευτικοί κοιμούνται στο δρόμο διότι για τα λίγα σπίτια που διατίθενται τα ενοίκια που τους ζητούνται φτάνουν να αγγίξουν το ύψος του μισθού τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να συμβάλουν ώστε να σταματήσει το παραπάνω αδιέξοδο και σε συνεργασία με τους Δήμους, να βρεθεί λύση. Να δοθεί στους αναπληρωτές επίδομα ενοικίου και  ταυτόχρονα οι Δήμοι να μεριμνήσουν να βρεθούν κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς (άρθρο 32 ν.4483/2017).

Η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να ακολουθείται από μόνιμα μέτρα και στο ζήτημα της στέγασης και σε αυτό της σίτισης, διαφορετικά το πρόβλημα κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνεται.

Αν από τα 800 ευρώ του μισθού των αναπληρωτών τα περισσότερα «φεύγουν» στο ενοίκιο και με δεδομένο ότι και οι τιμές για σίτιση είναι υψηλότατες «ο μήνας δεν βγαίνει». Στην ουσία θα έχουμε το φαινόμενο οι αναπληρωτές να «πληρώνουν» για να εργαστούν.

Για όλους του παραπάνω λόγους η ΕΡΑ διεκδικεί και απαιτεί:

●Από τον Υπ. Εσωτερικών και από το υπουργείο Παιδείας να παρέμβουν και σε συνεργασία με τους Δήμους να στεγαστούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές και αναπληρώτριες  σε κατάλληλα σπίτια.
●Να δοθεί επίδομα στέγασης και να υπάρξει ειδική σύμβαση με τους ιδιοκτήτες που να λύνει μόνιμα το πρόβλημα.
●Να δοθεί η δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να σιτίζονται με ειδικές εκπτωτικές συμβάσεις που θα γίνουν με τις κατά τόπους μονάδες εστίασης, δημόσιες και ιδιωτικές.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.