Thumbnail
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενημερωθήκαμε σχετικά με την πρόθεσή σας να προσλάβετε δέκα (10) στελέχη Πληροφορικής στην Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ και οφείλουμε να εκφράσουμε την έκπληξη που μας προκάλεσαν τα κριτήρια πρόσληψης των εν λόγω στελεχών, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές στρεβλώσεις και εν δυνάμει κινδύνους στη σωστή ανάπτυξη έργων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη διατύπωση των προκηρύξεων υπ’ αριθμ. 1 (ΑΔΑ: 68Ε44691Β5-2Λ9) και 2 (ΑΔΑ: ΩΕ324691Β5-8ΗΥ), από την παράγραφο 2 προκύπτει ότι ουσιαστικά μπορεί να προσληφθεί οποιοσδήποτε έχει πτυχίο ΑΕΙ από οποιαδήποτε Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστημιακού, Πολυτεχνικού ή Τεχνολογικού ιδρύματος. Σύμφωνα με τη διατύπωση της προκήρυξης, θα μπορούσε να προσληφθεί κάποιος π.χ. Πολιτικός Μηχανικός σε θέση με περιγραφή “Στέλεχος Πληροφορικής”.

Πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε για ποιον λόγο υπάρχουν οι συγκεκριμένες διαζεύξεις στην παρ. 2 (“Προαπαιτούμενα προσόντα”) στις δυο (2) πρώτες προκηρύξεις. Ήτοι: “Πτυχίο A.E.I./Τ.Ε.Ι.2 Πληροφορικής ή Θετικών επιστημών ή Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής (...)“. Ενώ θα περίμενε κανείς οι προϋποθέσεις πρόσληψης να είναι διατυπωμένες όπως στην τρίτη προκήρυξη (ΑΔΑ: 6ΕΠΤ4691Β5-Κ0Β), δηλαδή μόνο πτυχιούχοι Πληροφορικοί να μπορούν εργαστούν σε αντικείμενα... Πληροφορικής. Ως εκ τούτου, ζητούμεμε την κατάλληλη τροποποίηση των παραγράφων που αφορούν στα προαπαιτούμενα προσόντα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν, η Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ είχε αποφύγει παρόμοιες προβληματικές διατυπώσεις. Αναφέρουμε ενδεικτικά την προκήρυξη3 για αποσπάσεις Πληροφορικών (αρ. πρωτ. 7725/16-09-2016) όπου ίσχυε το προφανές, δηλαδή μόνο Πληροφορικοί μπορούσαν να αποσπαστούν σε θέσεις Πληροφορικής. Μάλιστα εκεί αναφέρεται ρητά η κατοχή τίτλου σπουδών Πληροφορικής και μόνο, σε όλες τις βαθμίδες όπου ζητούνται τέτοιοι (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ). Σήμερα, μιλάμε πλέον για προσλήψεις συναδέλφων μας και ενώ από τις 5/5 δόθηκε παράταση4 ως τις 12/5 στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση για τις εν λόγω θέσεις είναι τουλάχιστον κρίμα να μην αλλαχθεί η σχετική διατύπωση.

Θα αποφευχθούν έτσι, έστω και καθυστερημένα, νέες στρεβλώσεις και αδικίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο αναπόφευκτος κίνδυνος για σφάλματα και πιθανότατα αστοχίες στην πρόοδο και στη σωστή ανάπτυξη έργων Πληροφορικής, τα οποία αποτελούν έτσι κι αλλιώς βασική δραστηριότητα της Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ., στον τόσο ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας,

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)

Δείτε σε μορφή pdf το έγγραφο αναλυτικά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε γίνεται, ποιοι καλούνται, ηλικιακά όρια

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Τοποθετήθηκε προϊστάμενος στο τμήμα πρότυπων και πειραματικών σχολείων
Ανάθεση θέσης ευθύνης με απόσπαση εκπαιδευτικού στο Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Τοποθετήθηκε προϊστάμενος στο τμήμα πρότυπων και πειραματικών σχολείων
ypourgeio-paideias.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Διαδικασία χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου με αποδοχές (Εγκύκλιος)
Τι προβλέπεται για τη διαδικασία χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου με αποδοχές σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Διαδικασία χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου με αποδοχές (Εγκύκλιος)
κερι
Έφυγε από τη ζωή ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κωνσταντίνος Σκομπρίδης
Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Σκομπρίδης, με ένα έργο που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη.
Έφυγε από τη ζωή ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κωνσταντίνος Σκομπρίδης
teacher
Αποσπάσεις 2025 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Λιγότερα κενά, μεγαλύτερος ανταγωνισμός
Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος δηλώθηκαν 25% λιγότερα λειτουργικά κενά σε σχέση με πέρυσι.
Αποσπάσεις 2025 στη Δευτεροβάθμια: Λιγότερα κενά, αυξημένες αιτήσεις – Τι δείχνουν τα δεδομένα