Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το Πολυνομοσχέδιο. που ψηφίστηκε. περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα αντιλαϊκά μέτρα, και την εφαρμογή του μνημονίου στην Παιδεία με μέτρα όπως συγχωνεύσεις, αξιολόγηση  κ.λπ.

Στο πλαίσιο δημιουργίας του «νέου σχολείου» με προεξέχουσα την «αξιολόγηση»  και την ουσιαστική διάλυση της εκπαιδευτικής-μορφωτικής διαδικασίας, μεθοδεύεται  η παραμονή  στο σχολείο 8-2 των εκπαιδευτικών.

Η «αναδιατύπωση» του νόμου για το εργασιακό ωράριο διευρύνει τις διοικητικές- γραφειοκρατικές εργασίες, πέρα από αυτές που αναλάμβανε ως τώρα, τον υποχρεώνει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, άρα να συμμετέχει στην αξιολόγηση του ίδιου και των συναδέλφων του, να συμμετέχει στις δομές στήριξης της σχολικής μονάδας, δηλ. την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Για να στηρίζεται οικονομικά το σχολείο, θα πρέπει να γίνει κυνηγός χορηγών, καθώς κυριότερο κριτήριο θετικής αξιολόγησης θα είναι η εύρεση πόρων για τη λειτουργία του σχολείου και η απελευθέρωση του κράτους από αυτή την υποχρέωση. Σημαντικότατο στοιχείο ότι η ουσιαστική διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με συρρίκνωση ή κατάργηση επιστημονικών αντικειμένων και εισαγωγή αφηρημένων εννοιών, όπως προγράμματα, project, θεματικές εβδομάδες, δημιουργικές εργασίες που οδηγούν σε διαφοροποίηση των σχολείων και των μαθητών, απαιτούν καθηγητές και μαθητές που θα περιφέρονται στο χώρο του σχολείου.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουμε στο σχολείο τόσο όσο χρειάζεται για την εκπλήρωση  του  διδακτικού  μας  ωραρίου και των  εξωδιδακτικές εργασίες που μας έχουν ανατεθεί από το σύλλογο διδασκόντων.

Η ΟΛΜΕ να ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους  ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αυθαιρεσίες και πιέσεις στελεχών εκπαίδευσης. Είναι κρίσιμης σημασίας η ανάγκη συλλογικής  αγωνιστικής ανατροπής  αυτής της διάταξης, όπως και των υπόλοιπων. Η αντιδραστική επέλαση στο δικαίωμα της νέας γενιάς στις σπουδές και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών δεν θα σταματήσει. Το νέο λύκειο, η αξιολόγηση, η αδιοριστία, η ελαστική εργασία, η παραπέρα διεύρυνση του εργασιακού μας ωραρίου είναι μέτωπα που ανοίγονται μπροστά μας και η απάντηση από πλευράς εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη από την οικοδόμηση συλλογικού, ανυποχώρητου αγώνα αντίστασης, διεκδίκησης, ανατροπής όλων των αντιλαϊκών νόμων.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4