Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Α ΕΛΜΕ Πέλλας: Ψήφισμα για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 2 Ιούνιος, 2017 - 10:51 | Στην Κατηγορία:

Α ΕΛΜΕ Πέλλας

   Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 5959 / 26 – 5 – 2017 έγγραφο της ΔΔΕ Πέλλας, με θέμα τον  ορισμό των «υπεραριθμιών» και το «πλεονάζον» προσωπικό στα σχολεία, ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ (180)!! συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας κρίθηκαν ως «υπεράριθμοι» και «πλεονάζοντες». Με το θέμα αυτό κλήθηκαν από το Υπουργείο να συνεδριάσουν όλες οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνητικές αποφάσεις από τις οποίες προέρχεται και η απόφαση του ΠΥΣΔΕ Πέλλας για τους «υπεράριθμους», είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων – αναδιαρθρώσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μνημονιακών δεσμεύσεων και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Αποφάσεις με τις οποίες στα σχολεία μειώθηκαν ώρες διδασκαλίας, καταργήθηκαν μαθήματα, υπονομεύθηκαν δομές, υποβαθμίστηκε η ειδική αγωγή.

   Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά κενά, να βγάλουν χιλιάδες υπεράριθμους, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και να μετακινήσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ για να καλύψουν όπως-όπως τα κενά από τη χρόνια αδιοριστία που και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

   Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και πρέπει να δοθεί μάχη για να μην εφαρμοστούν αυτές οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις. Ειδικά σε μια περίοδο που χτυπιούνται τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, που συνεχίζεται η εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, τέτοιες προσπάθειες από τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση θα βρουν απέναντι τους εκπαιδευτικούς.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα